hirdetes

Más országok szokásai, melyek nálunk furának tűnhetnek

Puskás Rékka
Ezek a szokások itthon különösnek tűnnek

6. ország: Velence (Olaszország)

Ha a Szent Márk Térre gondolsz, az első, ami neked is eszedbe jut, az a rengeteg ott tanyázó galamb Velence káprázatos terén. És rögtön utána megjelenik lelki szemeid előtt, ahogy a turisták morzsákat szórnak nekik. Na ez az, amit tilos. Bár ennek ellenére is sokak nem képesek megérteni, hogy ha csak minden turista egy szem valamit ad a galamboknak, már akkor is nagyon sok lesz belőlük. Az utóbbi években olyan nagyra nőtt a populáció (mintegy 40.000 galamb), hogy már pénzbüntetést szabnak ki azokra, akiket etetésen kapnak, mivel az állatok nem csak csúfítják a látképet, de a piszkításuk is gondot okoz.

7. ország: Egyesült Arab Emírségek

Itthon teljesen természetes gesztus, hogy a szeretetünk kifejezéseképpen megcsókoljuk a párunkat. Az Egyesült Arab Emírségek területén azonban ez a viselkedés nem, hogy nem természetes, letartóztatás jár a nyilvános ölelésekért, csókokért, sőt, azért is, ha kézen fogva andalogtok. Ennek elsősorban vallási okai vannak.

hirdetes

8. ország: Japán

Japánban amúgy is nagyon sok a furcsa szokás, tárgy, életmód stb. Ebben a cikkben egy olyan szabályozást szeretnék kiemelni, amit szerintem akár itthon is be lehetne vezetni. Japánban elő van írva, hogy a mozgólépcső egyik oldalára kell állnod. Hogy melyikre, az településenként változik, de ha nem tartod be a szabályt, pénzbüntetésre számíthatsz.

hirdetes

9. ország: USA

Az Amerika Egyesül Államokban, ha békésen autókázol, és leint, levillog a rendőr, akár csak egy szimpla igazoltatás végett, nem ajánlatos kiszállni az autóból, és semmi hirtelen mozdulat. Ugyanis egyes államokban akár le is lőhet téged a rendőr, ha kiszállsz a kocsiból. Félre kell állni, és megvárni, amíg az ablakod mellé sétál a biztosúr.

10. ország: Burundi

Burundiban tiltott dolog a futócipő. 2014-ben meg is indokolta ezt a rendeletet a kormány azzal, hogy a futás valójában csak egy ürügy, egy eszköz arra, hogy összeesküvéseket szőjenek az állam ellen. Szóval, ha itt támad kedved kocogni, számíts rá, hogy lekapcsolnak.

Szerinted melyik ország szokása a legfurcsább?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Nagyböjt

Nagyböjt: A nagyböjt a keresztény közösségekben a húsvét előtti negyven napos... Tovább

Magyar találmányok

Magyar találmányok: A magyar találmányok nélkül a világ ma nem tartana ott ahol tart. Ez... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Kirándulás Külföld Magyar Utazás