hirdetes

Más tüneteket produkálnak az új koronavírusos betegek Kínában, mint eddig

VN

A koronavírus krízis ügyben már annyi váratlan fordulat történt, hogy szinte már meg sem lepődők rajta, hogy valami megint nem a vártak szerint működik. Kínai orvosok arról számoltak be, hogy az újonnan koronavírussal megfertőződött személyek, merőben eltérő tünetegyütteseket produkálnak, mint a régebben,a  járvány korábbi szakaszában koronavírussal kezelt személyek.

Újabb tüneteket produkálnak az új Kínai korornavírusos betegek

A koronavírus helyzete Kínában

Kínában még tavaly év végén bukkant fel a koronavírus, ami ezután idén év elején az egész világra szétterjedt, és egy globális járványt robbantott ki. Miközben a világ többi pontján nagy erőkkel küzdöttek, és még küdenek is a koronavírussal, addig Kínában április eleje tájékán lecsengeni látszott a járvány, így számos korlátozás feloldásával újraindították az életet. Szakértők már akkor figyelmeztettek, hogy ebből könnyen egy újabb hullám alakul ki, és talán még egy kis időt várni kellene, mielőtt újra elengedik az embereket. Nemrégiben mi is beszámoltunk róla, hogy Kínában lezártak egy 700 ezer fős várost a fertőzöttek számának hirtelen megugrása miatt. Valamint a vírus kiindulópontján is újra fertőzötteket regisztráltak, amire legutóbb március 11-én volt példa. Tehát a koronavírus járványnak nincs vége Kínában.

hirdetes

Új betegek, új tünetek

A problémát tovább fokozza, hogy az újonnan regisztrált koronavírusos betegek más tüneteket produkálnak, mint azok, akik a járvány korábbi szakaszában fertőződtek meg, derült ki a BBC által közzétett kínai orvosok beszámolójából. A korábbi esetekben a legjellegzetesebb tünetek köztudottan a láz, a köhögés, valamint a légszomj voltak, ez azonban az új fertőzötteknél nem jellemző, sokkal inkább a torokfájás és a fáradékonyság, amik eddig is létező tünetek voltak, csupán nem a leggyakoribbak, és a legjellegzetesebbek. És ha ez nem lenne elég nehezítő tényező a koronavírusos betegségek beazonosításában, akkor az orvosok azt is hozzátették, hogy a betegség lappangási ideje is hosszabbnak tűnik az új betegek esetében, ami már régebben is hosszú volt (éppen ez nehezíti a járvány terjedésének megállítását). Ami változatlan továbbra is, hogy a fertőzöttek egy része teljesen tünetmenetesen hordozza magában a vírust továbbra is.

hirdetes

Ez miért lehetséges?

Felmerült benned is a kérdés, igaz: mégis hogyan lehetséges ez, ha ugyanarról a vírusról beszélünk, miért nem ugyanazokat a tüneteket produkálja? Nos a válasz nagyon egyszerű, kutatók már pár hónapja tanulmányozzák a vírust, és ez idő alatt különböző mutációt is találtak, egészen pontosan 33 különböző koronavírus törzset. Ezek a mutációk pedig más-más intenzitású megbetegedést okoznak, ezért van amelyik veszélyesebb és magasabb a halálozási rátája is, és ahogyan láthatjuk időnként eltérő tüneteket is okoznak. A leghalálosabb törzseket korábban az európai fertőzöttek szervezetében is azonosították, mi magyarázatként szolgál a Kínához képest magas halálozási arányra. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szűrös Mátyás

Szűrös Mátyás: Szűrös Mátyás magyar politikus, diplomata, az MSZMP vezető politikusa, az... Tovább

Szózat

Szózat: a második „Himnuszunk” ,sokak szerint funkcióját tekintve még szebb és... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Külföld Technológia
X
Kövess minket facebookon!