hirdetes

Nem kapsz már sehol? - Készíts saját kezűleg maszkot!

Sz.F.

Egyre kevesebb helyen lehet kapni maszkot, és ha lehet is, akkor aranyárban mérik. Sajnos sokan maradtak maszk nélkül, nekik szeretnénk segítséget nyújtani cikkünkkel, megmutatjuk, hogyan csinálhatunk otthon, saját magunknak maszkot! 

Készítsünk maszkot saját kezűleg

Korábbi cikkünkben foglalkoztunk a különböző maszkokkal, elmondtuk, hogy melyik maszk mire jó, melyiket érdemes beszerezni (már ha lehet), ha lemaradtatok volna erről az írásról, ide kattintva megtalálhatjátok! Abból a cikkből egyébként kiderült, hogy az úgynevezett sebészi maszk nem szűr teljesen, ezért is felesleges kiadni 1-2000 forintot. Ugyanolyat, de még jobbat is készíthetünk saját kezűleg otthon, varrógéppel, vagy anélkül – nézzük, hogyan! 

Saját maszk készítése – Mire lesz szükségünk? 

Először is arra, hogy maradjunk otthon – és így maszk sem fog kelleni. Tudom, sajnos sokan vannak, akiknek muszáj dolgozniuk, elmenniük otthonról, de az elintézendő feladatokat érdemes maszkban végeznie mindenkinek! Keressünk otthon valamilyen pamutanyagot, amit szívesen viselnénk maszkként, ezenkívül szükségünk lesz még tűre, cérnára, ollóra, vonalzóra, gombostűre, kalapgumira, varrókrétára (ha nincs, nem nagy baj), valamint hobbidrótra. Ha van varrógéped és értesz hozzá, akkor vesd be azt is, ha nincs, az sem probléma. 

hirdetes

Saját maszk készítése – Vágjunk bele! 

Először is vágjunk ki az anyagból egy akkora nagyságú téglalapot, ami illeszkedik a fejünk nagyságához – érdemes előre lemérni, hogy mekkorára lesz szükségünk, de nagyjából 22x18 centiméteres lesz a kapott méret. Kivágás után a kapott téglalapból hajtsunk be 1-1 centit a hosszabbik részen, majd varrjuk le ezeket. Készítsük el a harmonikarészt: 4-5 centiméterre az anyag szélétől 1 centis harmonikákat készítünk, és egyenként levasaljuk mindet, gombostűvel rögzítjük.

hirdetes

Összesen három hajtást készítsünk, ha mind meg van, akkor varrjuk be a széleket. Jöhet a hobbidrót: vágjunk egy nagyjából 15 centiméteres darabot belőle, bújtassuk a maszkunk levarrt felső részéhez, amit első lépésként már beszegtünk. A legvégén hajtsuk vissza a széleket, vasaljuk le, a kalapgumiból pedig vágjunk két akkora darabot, amivel kényelmesen, de stabilan fel tudjuk rögzíteni a maszkot a fülünkre. 

Íme, egy videó, ami a segítségetekre lesz:

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kalocsai fűszerpaprika

Kalocsai fűszerpaprika: A kizárólag magyar nemesítésből származó fajták termesztése és a... Tovább

Csapatépítő tréning

Céges rendezvény, csapatépítő tréning, vacsora? Tökéletes alkalom arra, hogy a kollégák... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!