hirdetes

Még a melegnél is melegebb lesz- heti időjárás előrejelzés

VN

Nyár van -ahogyan nagymamám mondaná egy hatalmas legyintés társaságában, miközben sereg-forog a konyhában, és a melegről való panaszkodásomat hallgatja. És milyen igaza van, valóban nyár van, annak is a legjava. A héten pedig igazán meleg lesz, mutatjuk is milyen fokokat és mennyi napsütést jósol az Országos Meteorológia Szolgálat a hétre!

Nyári időjárás előrejelzés

Várható időjárás hétfőn

Derült, napos idő várható kevés fátyolfelhővel. Csapadék nem lesz. A légmozgás mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között várható. Késő estére 15 és 23 fok közé hűl le a levegő. Este túlnyomóan derült égképre lehet számítani. Csapadék nem lesz. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 14 fok között várható, de a hidegre érzékeny helyeken ennél több fokkal alacsonyabb, míg a belterületeken, vízpartoknál magasabb értékeket is mérhetnek.

Várható időjárás kedden

Derült, napos idő várható, keleten gyenge gomolyfelhő-képződéssel. Csapadék nem lesz. A légmozgás mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között várható.

Várható időjárás szerdán

Túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható, csupán északkeleten jelenhet meg kevés gomolyfelhő az égen. Általában gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, azonban a nyugati országrészben délies irányú szél lesz jellemző, mely időnként megélénkülhet. A hőmérséklet hajnalban általában 12, 20 fok között várható, de a belterületeken és a vízpartoknál ennél pár fokkal magasabb értékeket is mérhetnek. A hőmérséklet csúcsértéke 32, 37 fok között valószínű.

hirdetes

Várható időjárás csütörtökön

A sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, amelyekből legfeljebb a Nyugat-Dunántúlon és az Északi-középhegységben alakulhat ki kevés helyen zápor, zivatar. Az északnyugati, északi irányba forduló szél megélénkül, többfelé kísérhetik erős lökések. A hajnali 15, 24 fokról délutánra 33, 38 fok közé melegszik fel a levegő.

hirdetes

Várható időjárás pénteken

Napos idő valószínű kevés gomolyfelhővel, csapadéknak kicsi az esélye. Az északi, északnyugati irányú szelet időnként élénk, erős lökések is kísérhetik. Hajnalban 15, 23 fokot mérhetünk, délutánra 30 és 35 fok közé melegszik fel a levegő.

Várható időjárás szombaton

Napos időre van kilátás kevés gomoly-, illetve fátyolfelhővel, csapadék továbbra sem valószínű. Az általában déli, délkeleti irányú szelet helyenként élénk, erős lökések kísérhetik. A hőmérséklet hajnalban 14, 23, délután 31, 36 fok között várható.

Várható időjárás vasárnap

Sok napsütés mellett erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés és helyenként záporok, zivatarok is előfordulhatnak. Az északias irányba forduló szél megélénkül, helyenként erős lökések is kísérhetik. A hőmérséklet hajnalban 16, 24, délután 31, 38 fok között várható.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Tüskevár

Tüskevár: az egyik leghíresebb magyar regény. A Tüskevár Fekete István tollából származik... Tovább

Puskás stadion

Puskás stadion: A magyar nemzet legnagyobb sportcélú létesítménye, mely először 1953-ban... Tovább

Tovább a lexikonra
Magyarország