hirdetes

A Balatonon túl is van élet – Magyar tavak, amiket érdemes meglátogatni nyáron!

Sz.F.
A Balatonon túl is van élet – Magyar tavak, amiket érdemes meglátogatni nyáron!

Bánki-tó

(Kép forrása: Christo – Wikipédia)

 

A Bánki-tó egy apró tó a Nógrád megyei Bánkon. A 7 hektáron elterülő, átlagosan 4 méter mély tó a fürdőzők és a horgászok körében is közkedvelt. A tóra vonatkozó legkorábbi írásos feljegyzés 1820-ból származik. Ebben a következő található: „Van itt a' falu mellett egy álmélkodásra méltó tó, melyet a' köznép Tenger Szemének nevez”.

1991-re vize fürdésre alkalmatlanná vált. A bánki önkormányzat 2001–2002-ben állami támogatással rehabilitálta a tavat: iszapkotrást és partrendezést végeztek, valamint bővítették a tó területét. A tó fürdésre és horgászatra is alkalmas. A víz hőmérséklete nyáron a Balatonéhoz hasonló. A Bánki-tó északi partján található az 58 szobás Tó-hotel wellness-szálloda. A déli oldalán 2012-ben készült el a kalandpark, ahol mászópálya, tenisz, tollaslabda- és kosárlabdapálya, valamint óriás sakk várja a látogatókat.

hirdetes

A szálloda melletti strand főidényben a nappali órákban fizetős, este és főidényen kívül szabadon látogatható. 2009-től minden évben megrendezik a Bánkitó Fesztivált. A vízi színpadon rendszeresen tartanak koncerteket, színielőadásokat, nyári hétvégeken szabadtéri mozivetítéseket. A szállodán kívül egy kemping, számos panzió és magánszállás is kínál szálláshelyeket. 

Forrás: Wikipédia

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Nemzeti Dal

Nemzeti Dal: Az 1848-49-es forradalom leghíresebb műve, melyet maga az író, Petőfi Sándor... Tovább

Mikszáth Kálmán

Mikszáth Kálmán: Mikszáth Kálmán magyar író, újságíró, szerkesztő, országgyűlési... Tovább

Tovább a lexikonra
Kirándulás Magyar Magyarország Utazás
X
Kövess minket facebookon!