hirdetes

Mesterséges csoda az Őrségben!

Oláh Tamás
Kirándulás az Őrségben

Mit is tudunk csinálni, ha ide látogatunk?

A tó környéke már régóta kedvelt turistaövezet, találhatunk itt kempingeket faházakkal és remek sátor helyekkel. A tó körül kisebb büfék és éttermek is rendelkezésünkre állnak, illetve kialakított strand is van. 
Mivel a Vadása-tó két részből áll, rengeteg szabadidős tevékenységre alkalmas. Egyik része az előtározó, mely teljesen megőrizte a vízi és szárazföldi élővilágot is, így teljesen alkalmas kirándulók számára, vagy akár horgászoknak is. A peca kedvelői nyugodt környezetben „vadászhatnak” pontyra, keszegfélékre, balinokra, süllőkre és kárászokra is.

hirdetes

Az alsó tó rendezettebb, főként az üdülők körében kedvelt, ezért is hoztak létre egy hangulatos strandot is itt. 
A térség remek kerékpár útvonalakkal is rendelkezik. Körbekerekezhetjük a tavakat az ösvény mentén, vagy akár választhatunk hosszabb útvonalak közül is. A Vadása-tó kerékpártúra az őriszentpéteri kerékpárkölcsönzőtől indul. Utunk során áthaladunk Nagyrákoson, Pankaszon és Felsőjánoson mielőtt elérjük a tavat. Ha pedig még szeretnénk tovább folytatni túránkat irány Szőce, Őrimagyarósd, Viszák és ismét visszaérkezünk Pankaszra. Ez a túra összesen 20 km hosszú, azonban sok természeti és mesterséges látványossággal vár bennünket. Nagyrákoson megtekinthetjük a tájházat, Pankaszon a híres haranglábat, Szőcén a tőzegmohás lápot, Viszákon pedig az oly kedvelt Tündérkertet.

hirdetes


Egy szó, mint száz a terület valódi csoda. Éppen az érintetlensége és a helyiek vendégszeretete az, ami az itt található gyönyörű tavat, vadregényes erdőket és izgalmas lehetőségeket kellőképpen megfűszerezi. Nehéz elhinni, amíg nem látjuk saját szemünkkel. Még a gyönyörű őszi napsütéses napok tökéletesen alkalmasak arra, hogy elkiránduljunk Hegyhátszentjakabra és akár néhány éjszakát is eltöltsünk itt. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Liszt Ferenc

Liszt Ferenc: az egyik leghíresebb magyar zeneszerző. A klasszikus meghatározás szerint Liszt... Tovább

Gróf Vécsey Károly

Gróf Vécsey Károly: Gróf hernádvécsei és hajnácskői gróf Vécsey Károly honvéd... Tovább

Tovább a lexikonra
Kirándulás Magyar Magyarország
X
Kövess minket facebookon!