hirdetes

Mi lesz a gólyatáborokkal és a kollégistákkal?

Oláh Tamás

A hétvége folyamán új fejlemények születtek a járvánnyal kapcsolatban és sok minden kiderült a tanulók sorsáról is. Habár mostanában egy ideig csillapodtak a kedélyek a járvány és a témával foglalkozó publikációk terén, most újra hallhatunk a fejleményekről, de sajnos nem túl kecsegtetők.
Ellenben az oktatás terén is születnek a döntések és megtudhatjuk mi lesz a sorsa a gólyáknak, és milyen lesz a kollégisták élete az elkövetkezendő szemeszterben.
 

Koronavirus és a kollégiumok

Nem lassít a járvány


Összesen 35 újabb fertőzöttje lett a koronavírusnak, ez 4731 főre növelte a hazánkban, a regisztrált fertőzöttek számát a koronavirus.gov.hu adatai szerint. Elhunyt három krónikus beteg, ezzel az elhunytak száma 605 fő lett, és a gyógyultak száma pedig 3525 fő.
A betegek közül 61 személy korházi ápolás alatt áll és ebből 6-an lélegeztetőgépen vannak. Az adatok szerint csaknem 7574 személy hatósági házi karanténban van. A mintavételek száma pedig elérte a 362 660-at.


A vírus hatása a gólyatáborokra


A HÖOK nyilatkozata szerint többségében nem marad el a gólyatábor az egyetemisták fontos eseménye. Nyilatkozatukból az is kiderül, hogy a táborok a járványügyi szabályoknak megfelelően lesznek megtartva, ami magába foglalja a maszk használatát, a távolságok tartását és a rendezvények résztvevőszáma nem haladja majd meg az 500 főt.

hirdetes
A programok is módosításra szorultak. Kivették a repertoárból az olyan feladatokat és játékokat, amelyben nagymértékű volt a testi kontaktus. Koronavírus teszt valószínűleg nem lesz szükséges, de testhőmérséklet-mérésre annál inkább lehet számítani. Így sok egyetemista fellélegezhet, nem marad el ez a jeles esemény.

A vírus hatása a kollégisták számára.

hirdetes


Abban már teljesen biztosak lehetünk, hogy a tavaszi kollégiumzárnak vége. Ettől függetlenül rendkívül szigorú szabályok várnak a kollégistákra. Visszaköltözhetnek a külföldi diákok is, valamint a koronavírus teszt sem lesz kötelező. 
Óvintézkedésekre viszont szükség lesz a hallgatók védelme érdekében. Többek között a kötelező maszk viselés, vagy a vendégek számának korlátozása. Az ELTE magánszállásokat is kínál diákjai számára a zsúfoltság elkerülése érdekében, de akadnak más egyetemkenként eltérő megoldások is:

A Debreceni Egyetem tervei szerint hosszútávra szobákat bérelnek az egyik közeli hotelben, hogy el tudják helyezni a sárga és piros jelölésű országokból érkező diákokat, hogy ne jelentsenek veszélyt a többi hallgatóra.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szeged

Magyarország harmadik legnépesebb városa (161 000 fő), a Dél-Alföld legnagyobb városa,... Tovább

Zenthe Ferenc

Zenthe Ferenc: Zenthe Ferenc Rameshofer Ferenc néven született. A Nemzet Színésze címmel... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek Magyar Magyarország
X
Kövess minket facebookon!