hirdetes

Az elmúlt hét belföldi hírei egy cikkben, hogy ne maradj le semmiről

Oláh Tamás

Túl vagyunk az év első, olyan hetén, amelyik már az őszbe nyúlt bele. Rengeteg minden történt a héten a járvánnyal kapcsolatban és azon kívül is. Ha nem szeretnének lemaradni a legérdekesebb történéseiről a folytatásban megtalálják őket.

A hét hírei

Nem ízlett az étel, kirabolták a pizzériát

Elkapták a rendőrök azt a két fiatalembert, akik egy gumilövedékkel lőtték meg az eladót és vitték el a kassza tartalmát a XIX. kerületben.

A két elkövető 21 és 19 éves, fél ötkor szerettek volna bemenni a pizzériába, az alkalmazott ajtót nyitott a két elkövetőnek, akik azonnal meglőtték gázpisztollyal. Az alkalmazott a földre került, majd ott kezdték el ütlegelni ököllel. Ezután a két támadó a teljes kasszát és annak tartalmát magával vitte.
Az eladónak nem lett komolyabb baja, 8napon belül gyógyuló könnyebb sérülésekkel megúszta a támadást.
A nyomozók hosszú munkával azonosították a két elkövetőt, akit sikerült elkapni. Az elkövetők egyből beismerték a bűntettet. Azt is bevallották, hogy az akció előtt terepszemlét tartottak. Többször jártak már a pizzériában és azért szerették volna kirabolni, mert nem ízlett nekik az étel.

hirdetes
Az egyik elkövető lakásán megtalálták a gázegyvert, a hozzá tartozó gumilövedékekkel együtt. Mindkettejüket letartóztatták.

Több határátkelőt is megnyitnak

A gyorsabb átkelés érdekében a jelenleg nyitva tartó határátkelőhelyek mellett újabbakat vehetnek igénybe szeptember 5-én 5 órától az utazók – írta honlapján csütörtök este a rendőrség.

A tájékoztatás szerint 

Szlovénia felé a Kétvölgy-Cepinci átkelőket, 
Ausztria felé az Alsószölnök-Neumarkt, Szentpéterfa-Eberau, Bozsok-Rechnitz és Zsira, 
Szlovákia felé pedig a Vámosszabadi-Medved’ov, Esztergom-Štúrovo, Letkés-Salka, Balassagyarmat-Slovenske Darmoty, Nógrádszakál/Ráróspuszta-Ráros, Somoskőújfalu-Satorska Bukovinka, Tornyosnémeti-Milhost, valamint Sátoraljaújhely-Slovenske Nove Mesto (kishatár) átkelők nyitnak majd meg.

hirdetes
A nyitva tartó határátkelési pontokról a rendőrség oldalán tájkozódhatnak.

Hármas teherautó baleset

Halálos autóbalesetett történt csütörtökön, az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán Inárcsnál, összeütközött három teherautó – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.
A közlemény kimondja, hogy egy ember életét vesztette a balesetben.

A mentés és a helyszínelés idejére a rendőrök az érintett útszakaszt lezárták, a forgalmat a balesethez közeli benzinkúton keresztül engedik haladni, több kilométeres a torlódás – közölték.

Ha érdeklik a további hírek a következő oldalon találja őket, lapozzon!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kerecsensólyom

Kerecsensólyom: Büszke madár, melyek közül nem egy Magyarországon él. A korábban vadászatok... Tovább

Olvasztó Imre

Olvasztó Imre: sokaknak talán nem ugrik be elsőre, de Őt egy egész nemzet ismeri. Olvasztó... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek Magyar Magyarország