Mik voltak az ősz első hetének legizgalmasabb és legfontosabb hírei ?

Az elmúlt hét belföldi hírei egy cikkben, hogy ne maradj le semmiről

Oláh Tamás

Túl vagyunk az év első, olyan hetén, amelyik már az őszbe nyúlt bele. Rengeteg minden történt a héten a járvánnyal kapcsolatban és azon kívül is. Ha nem szeretnének lemaradni a legérdekesebb történéseiről a folytatásban megtalálják őket.

A hét hírei

Nem ízlett az étel, kirabolták a pizzériát

Elkapták a rendőrök azt a két fiatalembert, akik egy gumilövedékkel lőtték meg az eladót és vitték el a kassza tartalmát a XIX. kerületben.

A két elkövető 21 és 19 éves, fél ötkor szerettek volna bemenni a pizzériába, az alkalmazott ajtót nyitott a két elkövetőnek, akik azonnal meglőtték gázpisztollyal. Az alkalmazott a földre került, majd ott kezdték el ütlegelni ököllel. Ezután a két támadó a teljes kasszát és annak tartalmát magával vitte.
Az eladónak nem lett komolyabb baja, 8napon belül gyógyuló könnyebb sérülésekkel megúszta a támadást.
A nyomozók hosszú munkával azonosították a két elkövetőt, akit sikerült elkapni. Az elkövetők egyből beismerték a bűntettet. Azt is bevallották, hogy az akció előtt terepszemlét tartottak. Többször jártak már a pizzériában és azért szerették volna kirabolni, mert nem ízlett nekik az étel.
Az egyik elkövető lakásán megtalálták a gázegyvert, a hozzá tartozó gumilövedékekkel együtt. Mindkettejüket letartóztatták.

Több határátkelőt is megnyitnak

A gyorsabb átkelés érdekében a jelenleg nyitva tartó határátkelőhelyek mellett újabbakat vehetnek igénybe szeptember 5-én 5 órától az utazók – írta honlapján csütörtök este a rendőrség.

A tájékoztatás szerint 

Szlovénia felé a Kétvölgy-Cepinci átkelőket, 
Ausztria felé az Alsószölnök-Neumarkt, Szentpéterfa-Eberau, Bozsok-Rechnitz és Zsira, 
Szlovákia felé pedig a Vámosszabadi-Medved’ov, Esztergom-Štúrovo, Letkés-Salka, Balassagyarmat-Slovenske Darmoty, Nógrádszakál/Ráróspuszta-Ráros, Somoskőújfalu-Satorska Bukovinka, Tornyosnémeti-Milhost, valamint Sátoraljaújhely-Slovenske Nove Mesto (kishatár) átkelők nyitnak majd meg.
A nyitva tartó határátkelési pontokról a rendőrség oldalán tájkozódhatnak.

Hármas teherautó baleset

Halálos autóbalesetett történt csütörtökön, az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán Inárcsnál, összeütközött három teherautó – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.
A közlemény kimondja, hogy egy ember életét vesztette a balesetben.

A mentés és a helyszínelés idejére a rendőrök az érintett útszakaszt lezárták, a forgalmat a balesethez közeli benzinkúton keresztül engedik haladni, több kilométeres a torlódás – közölték.

Ha érdeklik a további hírek a következő oldalon találja őket, lapozzon!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kisdobos

Kisdobos: kisdobos csak az lehet(ett), aki (volt)úttörő. Kizárólag gyermekek részére... Tovább

Hévízi tó

Hévízi tó: földrajzi értelemben vett hungarikum. Egészen hihetetlen adatokkal bír: napi... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek Magyar Magyarország