hirdetes

Az elmúlt hét belföldi hírei egy cikkben, hogy ne maradj le semmiről

Oláh Tamás
A hét hírei

Folyamatos tesztelés indul, a fővárosi idősotthonokban

A második hullám másfajta feladatok elé fogja állítani az intézmények vezetőit és a dolgozóit is.

Elindult a folyamatos tesztelés a fővárosi idősotthonokban – közölte a Főpolgármesteri Hivatal szerdán, miután Karácsony Gergely főpolgármester mindent leegyezettet az intézmények vezetőivel.

Azt írták: a koronavírus-járvány a közösségi terjedés szakaszába került, a Fővárosi Önkormányzat által fenntartott idősotthonok közül a legtöbb helyen már van látogatási és kijárási korlátozás. Míg korábban kórházakból került be az idősotthonokba a vírus, most többféle és más módon is bekerülhet, ezért a második hullám másfajta kihívások elé állítja az intézményvezetőket és a dolgozókat – egészítették ki.

hirdetes

A koronavírus-járvány második hullámra való felkészülésről tartott egyeztetésen a fővárosi fenntartású idősotthonok vezetői arról informálták a főpolgármestert, hogy minden eszközt és védőfelszerelést sikerült beszerezni Fővárosi Önkormányzat által biztosított forrásokból, és elindul a folyamatos tesztelés ezekben az intézményekben.

Az intézmény fentartói és a vezetői között folyamatos a kommunikáció és egymás munkáját segítik, szükség esetén online konferenciát tartanak– olvasható a közleményben. 

Karácsony Gergely főpolgármester nemrégiben kiadott egy közleményt, melyben 9 pontban foglalja össze az idősek otthona vezetőinek a legfontosabb dolgokat, ezek között szerepelt, hogy védőeszközökből két hétre elegendő készlettel kell rendelkezniük, felül kell vizsgálni az engedélyezett férőhelyszámot, és írásban kell rögzíteniük, hogyan tudják elkülöníteni a fertőzöttnek bizonyuló lakókat. Az intézményvezetők arról adtak tájékoztatást, hogy ezeknek a pontoknak teljes mértékben eleget tettek és teljesítették a benne leírtakat.

hirdetes

Az ősz első hete is megpróbáltatásokkal teli az egész országnak. Fontos, hogy mi is vegyük ki a részünket ebből és figyeljünk oda környezetünkre a közös cél érdekében.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Ludwig Múzeum

Ludwig Múzeum: Budapest egyik leghíresebb múzeuma. A múzeum első sorban kortárs művészeti... Tovább

Aulich Lajos

Aulich Lajos:  Aulich Lajos honvéd vezérőrnagy, az 1848–49-es forradalom és... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek Magyar Magyarország