hirdetes

Mi van most Vuhanban, a koronavírus járvány egykori gócpontjában?

VN

Kicsivel több mint egy éve minden szem Vuhanba szegeződött. Vuhan a város, ami gyakorlatilag megváltoztatta az egész életünket. Innen indul 2019 év végén a tüdőgyulladásos tüneteket produkáló koronavírus járvány. De vajon mi a helyzet ott most?

Koronavírus Vuhanban 2021

Vuhanból indult a világjárvány

Ha azt mondom Vuhan, te azt mondod koronavírus járvány. Pedig tavaly előtt a Kínai nagyváros neve még nem sokat mondott egy hétköznapi embernek…most azonban már mindenkinek van róla egy kis fogalma, hogy hol is kell keresni a térképen. Vuhan tavaly év elején csinált helyet magának mindenki fejében, akkor még csak gyanakvó szemekkel figyeltük, hogy mi is történik ott, én nagyon jól emlékszem, hogy azon vitatkoztunk, van-e értelmünk tartani (hangsúlyozom, nem félni, hanem tartani) ettől a dologtól, vagy Kína zárt kapuk mögött megoldja. Aztán eljött a tavasz, és hirtelen minden megváltozott az egész világon. Mondhatni fenekestől felfordult az életünk, hirtelen minden bezárt, és van, ami még most is zárva tart. Vuhanból indul a koronavírus (bár még mindig viták tárgya, hogy mikor, és hogyan), amivel még mindig küzdünk, de vajon, hogy áll vele Vuhan?

hirdetes

Mi van most Vuhanban?

Gondolom mindenki sejti, hogy Kínában máshogyan állnak a dolgok, mint nálunk Európában. Még tavaly bejelentették, hogy náluk véget ért a járvány, még akkor, amikor mi csak éppen küzdöttünk vele (mondjuk még a mai napig küzdünk. A pandémia kitörésekor Keresztes Zoltán volt az egyedüli magyar, aki Vuhanban marad, ugyanis nem szerette volna sem családját, sem az állását otthagyni. Vele beszélgetett az index az akkori, és a mostani helyzetről. Sok minden fontos dolgot megtudhatunk nemcsak attól, hogy milyen az élet most Vuhanban, hanem arról is, hogy mik voltak a rossz, és jó döntések ott és akkor koronavírus fronton. A részletekhez lapozz!

hirdetes
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Baranya megye

Baranya megye országunk déli, dél-nyugati csücskében található. Délről Horvátország... Tovább

Termálvíz

Termálvíz: Magyarország európai viszonylatban második helyen áll a termálvízek... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek Külföld
X
Kövess minket facebookon!