hirdetes

Mi van most Vuhanban, a koronavírus járvány egykori gócpontjában?

VN
Koronavírus Vuhanban 2021

Ilyen volt az élet akkor Vuhanban

Keresztes Zoltán és családja 51 napig nem hagyhatta el vuhani lakását, a város lezárása pedig összesen két és fél hónapig tartott. Szigorúbb volt a lezárás, mint hazánkban az biztos, és az is, hogy mindenki be is tartotta. Senki sem nyomtatott magának okosba papírt, hogy kimehessen éjszaka, nem törtek ki balhék a metrón, mert valaki nem vett maszkot. A tartományi határokat drónokkal vigyázták, hőkamerákat szereltek fel mindenhova. Más kultúra, más társadalmi berendezkedés, teljesen más világ. A kormány kivette a részét a járvány hatékony kezelésében, például egy telefonos applikációt is kifejlesztettek, amivel nagyon olcsón lehetett ételt házhoz rendelni. Kínában összesen 4 845-en haltak meg a koronavírus járvány következtében.

hirdetes

Ilyen az élet most Vuhanban

Az intézkedések igen hatásosnak bizonyultak egy év távlatából, ugyanis nyoma sincs Kínában a vírusnak, szinte teljesen visszatért a normális élet. „Alig utal ma már valami arra, hogy itt járvány volt. A boltok bejáratánál még ott vannak a hőkamerák, hiszen Kína a megfigyelés és a technika országa, az emberek minden lépését kamerák figyelik amúgy is. Még ha a személyzet, aki a hődetektorokat kezeli, történetesen alszik is a gép mögött, de azért ott van. A maszkviselés is hivatalosan kötelező még, de azt sem igazán ellenőrzi már senki a kórházakat, a közintézményeket és a repülőtereket leszámítva talán. A többség persze hordja a maszkot, természetesen én is, de azért nem mindenki. -fogalmazott Kerekes Zoltán.

hirdetes

Vuhanban nem oltanak?

Hazánkban, és egész Európában, meg úgy a világon mindenhol, a koronavírus elleni oltás a legfőbb téma. Kínában nem? Kerekes Zoltán ezzel kapcsolatban így nyilatkozott: „Úgy tudom, az egész országot be akarják oltani, de személyes tapasztalataim szerint egészen az elmúlt hetekig nem igazán beszéltek az átlagemberek vakcinákról. Az én családomnak már volt lehetősége regisztrálni, de most főleg az időseket és az óvodáskorúakat oltják, olykor lehet látni sorban várakozó embereket itt-ott.”
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Luca napja

Luca napja:  Népszokások és babonák tömkelege kapcsolódik ehhez a naphoz.Luca napjához... Tovább

Kincsem

Kincsem: Kincsem többszörös díjnyertes, Magyarországon tenyésztett, angol telivér... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek Külföld
X
Kövess minket facebookon!