hirdetes

Miért érdemes ellátogatni Dunaújvárosba?

P. B.
Utazás Magyarországon, lássuk mit lehet csinálni Dunaújvárosban!

Szabadtéri programok

Dunaújváros Dunapartja az egyik legzöldebb az országban, ahol bármikor megejthetünk egy sétát, tűzrakó helyek is kialakításra kerültek, rengeteg futó, kerékpározó emberrel találkozhatunk. Az 1970-es évek óta megrendezett fémszobrász versenyeken zsűrizett alkotások a Dunapart több részén megtalálhatók. A vasgyár és a város közötti véderdőben található sétányon rengeteg vasgyártással kapcsolatos gépet, szobrot állítottak ki, melyek monumentális méretekkel rendelkeznek. Ha valaki erre jár mindenképp megéri az erdőn átkelni. A Szalki-szigeten rendkívül érdekes élővilágot figyelhetünk meg, és még a szabadstrandon is fürödhetünk. 

Fürdők

A város fontos épületei közé tartozik a Fabó Éva sportuszoda, amelyet úgy készítettek még annak idején, hogy Európai szinten is kimagasló minőségű legyen. Az utóbbi évben teljes felújításon esett át mind kívül, mind belül. Az uszoda szomszédságában helyezkedik el az Aquantis élményfürdő, több csúszdával, ugrómedencével, büfével, szaunákkal és gyerekmedencével várja a vendégeket télen-nyáron.

hirdetes

Szálláslehetőségek 

Több hotel is található a belvárosban, ahol meg tudunk szállni, illetve a Szalki-sziget területén található kempingben felújított, konyhával és fürdővel rendelkező házakban is megszállhatunk, ahol a szaunapark kényelmét élvezhetjük.

Rendezvények 

Dunaújvárosban a nagy zöldterület miatt a Dunaparton sok városi rendezvényt tartanak, többek között a majálist, illetve egy kis fesztivált, amit a helyi egyetem szervez. Már több éve a szabadstrand területén kerül megrendezésre a Rockmaraton, amire az ország minden tájáról érkeznek fesztiválozók. A kempingben pedig autós találkozókat tartanak.

hirdetes

Érdekességek

A városról rengeteg érdekes dolgot elmondhatunk, annak ellenére, hogy a múltja nem olyan régre tekint vissza. A római városrész Közép-Európa egyik legsűrűbben lakott területe. Dunaújváros határában található a Pentele-híd, amely a világon a legnagyobb medernyílással rendelkezik. Ebben a városban épült az ország első panelháza 1960-ban.
Összességében Dunaújvárosban sok jó programot találhatunk magunknak, akár egy napra vagy egy hétre. A környező települések közül érdemes ellátogatni Rácalmásra, ahol a Jankovich Kúriában koncerteket és kiállításokat rendeznek. A külvilág elől is elmenekülhetünk egy kicsit a rácalmási szigeten, ahol rengeteg ösvényen át kirándulhatunk, vagy megpihenhetünk a Duna partján.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Napi hírek

A hír egy újságírói műfaj, válogatott információk összessége, amely nyomtatásban,... Tovább

Magyar történelmi zászlók

Magyar történelmi zászlók: A magyar történelmi zászlók csoportja 1985 óta része a magyar... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!