hirdetes

Miért érdemes ellátogatni Szekszárda?

P.B.

Szekszárd hazánk legkisebb területű és legkevesebb lakosú megyeszékhelye és megyei jogú városa. A Dunántúli-dombság határában fekszik, a 6-os számú főút és az M6-os autópálya is elhalad mellette. Tolna megye megyeszékhelye, megközelítőleg 32 ezer fő lakja a települést. Mivel dombok ölelik körbe a területet, így ebből adódóan a szőlő termesztés egyértelmű. Körülbelül 4500 pincével rendelkező, országszerte híres borászatokkal találkozhatunk. Eleinte a legtöbb ember mezőgazdaságokban dolgozott, a 60-as évektől pedig több iparág is felbukkant a város területén. Manapság leginkább a kereskedelem és a vendéglátás területén zajlanak jelentős fejlődések.
 

Látnivalók Szekszárdon

Látnivalók

A belvárosban sétálva egy nyugodt és csendes várost ismerhetünk meg, igazi felüdülést nyújtanak a köztereken kiállított szobrok és a régi házak.

Az egykori vármegyeházában egy levéltár működik, ahol kiállításokat tekinthetünk meg. Az épület külső udvarán megtalálható Borkút azért rendkívül érdekes, mert neves eseményeken valóban bor folyik belőle.

A Garay Téren működik a Német Színház, Magyarország egyetlen német nyelvű színháza, ez köszönhető annak, hogy a város 5%-a németajkú. 

A Művészetek Házában élőzenei koncerteket hallgathatunk meg, ennek színvonalára a város nagyon odafigyel.

hirdetes

Talán kevesen tudják, de Babits Mihály Szekszárdon született, és szülőházát a mai napig lehet látogatni, ahol egy múzeumot hoztak létre a tiszteletére. 

Amennyiben egy kis nyugalomra és kilátásra vágyunk, ellátogathatunk a szekszárdi kilátóba, ahonnan beláthatjuk az egész várost és a meseszép borvidéket. Érdekesség, hogy a kilátót Kiss István szobrász úgy hozta létre, mintha szőlőfürtökből állna.


Ha érdekelnek a további látnivalók és érdekességek, akkor lapozz a következő oldalra! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Harsányi János

Harsányi János: 14 magyar Nobel díjasunk egyike. 1994-ben kapta meg a közgazdasági elismerést.... Tovább

Aquincum

Aquincum: egy római katonai tábor és polgári település volt a mai Budapest területén. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Magyarország Utazás
X
Kövess minket facebookon!