hirdetes

Miért érdemes ellátogatni Szekszárda?

P.B.
Látnivalók Szekszárdon

Szekszárdon működik egy mézeskalács múzeum, ahol a régen használt édességkészítő gépeket, berendezéseket csodálhatjuk meg. Nagymúltú kézműves cukorkákat, mézeskalácsokat kóstolhatunk és gyertyákat vásárolhatunk. Ha ez nem lenne elég, olyan lehetőség is van, hogy saját magunk készítsük el a mézeskalácsokat és gyertyákat. 

A Wosinsky Mór Megyei Múzeumban pedig megtekinthetünk állandó kiállításokat leginkább Tolna megyéről, illetve időszaki kiállításokat is.

Szálláshelyek és fürdő

Szekszárdon egyaránt találunk hoteleket és apartmanokat, vendégházakat ahol megszállhatunk. A legtöbb a belvárosban helyezkedik el, ahonnan minden könnyedén megközelíthető. 2012 óta üzemel a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő, ahol szauna, masszázs, élmény medencék és csúszdák találhatóak.

hirdetes

Programok

Szüreti napok – Minden évben megrendezésre kerül a Szekszárdi szüreti napok nevű rendezvény, amely általában szeptember második hétvégéjére esik. Ilyenkor négy napon át borkóstolással, koncertekkel és kiállításokkal várják a látogatókat. A legnépszerűbb eseménye a rendezvénynek a szüreti felvonulás, ahol a hagyományok és a kultúra előtt tisztelegnek az emberek, találkozhatunk a szüretelés eszközeivel, néptáncosokkal, népi viseletekkel.

Pünkösdi Hal- és Vadünnep – 2016 óta rendezik meg a gasztrofesztivált, ahol ételkülönlegességekkel és nyitott pincékkel találkozhatunk.

Szekszárd Város Napja – Az 1905 augusztus 29-én alakult első képviselő testület alkalmából kerül megrendezésre ez a kétnapos ünnepség, ahol egy kisebb fesztiválon érezhetjük magunkat.

hirdetes

Borvidék Félmaraton – 2010 óta a szekszárdi borvidék dűlői között megrendezett futó verseny, ahol a pálya minden évben megújul. Mára már több mint ezer versenyző szokott felsorakozni a rajtvonalnál.

Gemenc Nagydíj – A város leghíresebb sportversenye a Gemenc Nagydíj, amely egy nemzetközi kerékpárverseny és már 46. éve kerül megrendezésre.


Szekszárdon a viszonylag kis területhez képest mindig talál az ember valamilyen izgalmas programot, legyen szó egy baráti borozásról vagy egy filmről a moziban. A város történelme közel olyan idős, mint Magyarországé, így a művészet és történelem kedvelők számára lenyűgöző lehet. 

Kép forrása: pixabay.com
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Neumann János

Neumann János: A világ rengeteggel tartozik Margittai Neumann Jánosnak, akinek a munkássága... Tovább

Vízipisztoly egy örök nyári szórakozás

A vízipisztoly egy örök klasszikus, ami mindig meg fogja találni a maga közönségét, legyen... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Magyarország Utazás
X
Kövess minket facebookon!