hirdetes

Miért érdemes ellátogatni Tatabányára?

P.B.
Tatabánya látnivalói

Túrázási lehetőség a Vértes hegységben is akad és Gerecsén és Vértesen is vannak szervezett túranapok. A várostól nem messze helyezkedik el Csákányospuszta, ahol túrázva a Vitányvárat is megtalálhatjuk. Körtvélyespuszta pedig kifejezetten békés hely, tehát kiváló, ha egy kis időt szeretnénk tölteni a természetben.

Tatabányán a Május 1. parkot szépen felújították, illetve a Síkvölgy fele kerékpárral is eljuthatunk, ahol egy tavat találunk. Tatabánya és Tata között kiépített kerékpárút van, tehát a túrázás helyett a biciklizést is választhatjuk, hiszen erdős részen a patak mellett is eltekerhetünk. 

Tatabányai Gyémánt Fürdő 

Teljesen családbarátnak mondható a fürdő, ugyanis a családok kedvezményes áron juthatnak be a fürdőbe, valamint sok lehetőség rendelkezésre áll a gyermekek számára, ahol ők is elfoglalhatják magukat úgy, mint játszóház, baba-és gyerekmedencék, külön ételek a gyermekeknek, és természetesen sok gyermek kedvencét, a csúszdákat sem hagyhatjuk ki a felsorolásból. Télen és nyáron is látogatható a fürdő, mert kültéri és beltéri medencék is vannak. Szolgáltatásaik közé tartoznak a szaunázási lehetőségek, illetve éttermet és büféket is találhatunk. 

hirdetes

Jászai Mari Színház 

Története egészen 1913-ig nyúlik vissza, hogy a bányászok művelődhessenek és szórakozhassanak az akkor még Népház néven ismert épületben. Folyamatosan változó előadásokkal várják vendégeiket, szimfonikus zenekarok és táncegyesületek fellépéseit is egyaránt csodálhatjuk. A színház épületében lehetőségünk van képzőművészeti vagy rajz szakkörhöz való csatlakozásra.

hirdetes

Programlehetőségek 

Tatabányai Bányásznapok – Ez az ünnepség már igen hosszú múltra tekint vissza, mely a Május 1. parkban szokott megrendezésre kerülni, és 3 napig tart. A programok között szerepelnek koncertek, vásárok, tűzijáték és vidámpark. Sajnos az idei évben a kialakult helyzetre való teknitettel mindez elmarad, de mindenesetre nagy hagyománya van ennek a rendezvénynek.

Tatabányai Malacságok és Kolbásztöltő verseny – Idén már 7. alkalommal került megrendezésre, és ahogyan a nevében is szerepel, a programok között szerepel többek között a kolbásztöltő verseny, valamint gasztronómiai vásár és fellépők is szórakoztatják a vendégeket. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Kürtőskalács

Kürtőskalács:Hungarikum, bár az utóbbi években külföldről is érkezett igény a... Tovább

Csodabogyós-barlang

Csodabogyós-barlang: Népszerű barlangunk a Csodabogyós-barlang, mely Balatonederics közelében,... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!