hirdetes

Miért látogassunk el Székesfehérvárra?

P.B.


Székesfehérvár Fejér megyében a Dunántúlon található. Magyarország egyik legnagyobb és egyben legrégibb városa, körülbelül 96 ezren lakják. Kedvező földrajzi fekvésének köszönhetően Budapest és a Balaton is könnyen és gyorsan elérhető. Ebben a cikkben most megmutatjuk nektek ennek a csodálatos városnak a látnivalóit! 
 

Székesfehérvár kihagyhatatlan látnivalói

Bory-vár

Gyönyörű környezet, gyönyörű kilátás! Igazi randihelyszín és esküvő helyszínként is szolgálhat a Bory-vár a magával ragadó hangulata miatt, illetve maga a története is romantikus, ugyanis Bory Jenő tervezte és építette hosszú éveken át, egészen pontosan 40 nyáron keresztül a saját kezével, emléket állítva a házastársi szeretetnek. A látogatók a vár szépsége mellett a csodálatos kertet is megtekinthetik, melyet a díszkutak, szobrok és domborművek tesznek felejthetetlenné. A műtermekben pedig képek, szobrok, műtárgyak tekinthetők meg. 


Országalma 

Egyértelműen Székesfehérvár történelmi múltjára utal vissza az alkotás, melyet A Városháza téren találhatunk. Meghatározó látványképet nyújt a belvárosban, mely szökőkutakkal és három kőoroszlánnal van körbe véve. A Fehérvári jog című alkotást 1943-ban állították fel. Az alkotáson felfedezhető 3 fontos évszám, melyek szintén jelentős történelmi eseményekre utalnak. 

hirdetes


Városháza tér 


A tér sarkán található Hiemer-házon a barokk és rokokó stílusjegyeket fedezhetjük fel. A város egyik rendkívüli műemlékeihez sorolható. Az értékét a megmaradt középkori épületmaradványok, valamint a stukkók és freskók alkotják. A Hiemer-ház kapcsán fontos megemlíteni, hogy napjainkban többek között ajándékboltnak, étteremnek, konferenciateremnek is otthont ad, illetve esküvők helyszínéül is szolgálhat. 

hirdetes


Szent Imre templom – Szintén a Városháza téren találhatjuk meg a Szent Imre templomot, melyet az 1700-as években építettek. A barokk stílusjegyeket viselő templom egyik fő ékessége a főoltár építmény. A templom közelében pedig megtalálható a Török falikút, melyet Medgyessy Ferencnek köszönhetünk. 1938 óta foglalja el helyét, és a törökök kivonulásának 250. évfordulója alkalmából készült. 


Ha érdekelnek a további látnivalók is, akkor lapozz a következő oldalra! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Bükki gejzírek

Bükki gejzírek: Három gejzírt különböztetünk meg: Fekete-leni-, Imókő, Vöröskő... Tovább

Hortobágy

Hortobágy: Magyarország egyik legszebb vidéke, a nagy magyar Alföld szerves része. A Hortobágy... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!