hirdetes

Miért látogassunk el Tapolcára?

P.B.
Kikapcsolódás Tapolcán

Tapolcai-tavasbarlang

A felújításoknak köszönhetően a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontban ma már 10 terem is rendelkezésünkre áll, hogy betekinthessünk a barlangok világába. Megtekinthetjük például a Cseppkő termet, Denevér termet, Ősrégész termet és Búvár termet is. Családi programnak is ideális, ugyanis a gyermekek és szüleik egyaránt megtalálják a számukra megfelelő programot, ugyanis a gyermekeket kúszóbarlang várja. És ha mindez nem lenne elég, még 3D-s kisfilmeken keresztül is hasznos információk birtokába juthatunk. 


Ha megnéztük a kiállítást, utána következhet a kisváros alatt elhelyezkedő Tapolcai-tavasbarlang melyet évmilliók alatt alkotott meg a természet. A barlangrendszer több kilométer hosszúságú, és a karsztvíz alakította alagutak egy részén még csónakázhatunk is. Eközben a hangulatos megvilágítás teszi még szemet gyönyörködtetőbbé a természet alkotta járatokat, cseppköveket, illetve a kristálytiszta vizet. A friss levegőjű barlangban az állandó hőmérséklet 18 Celsius fok körüli.

hirdetes

Kiskirálylány szobra

A szobrot Marton László Munkácsy-és Kossuth-díjas szobrászművész alkotta meg. 1972-ben készült a szobor eredeti kisplasztikája, amely a Magyar Nemzeti Galéria tulajdonához tartozik. Egyik kislánya, Évike ihlette meg a szobor elkészítésében. A szobrot 3 helyen is láthatjuk, nagyobb méretben 1990 óta látható a Duna-korzón, másodpéldánya pedig a művész szülőhelyén, Tapolcán, a Fő téren tekinthető meg. A szobor másolata pedig még Japánban is megtalálható.

hirdetes

Marton László további munkáit pedig a Marton László Emlékmúzeumban tekinthetitek meg, amely a korábban már említett Malom-tónál található. 


Tapolca gyönyörű város, de a környéke is bővelkedik látnivalókban, hiszen ne felejtsük el, hogy Tapolca közelségében találhatjuk a Szigligeti várat, amely körülbelül 20 perc autózással elérhető. Ha már várak, akkor érdemes megemlíteni a Sümegi várat is, amely szintén Tapolcától nem messze található. Fürdők közül is válogathatunk, ugyanis Hévíz és Kehidakustány is könnyedén elérhető. 


Képek forrása: pixabay.com
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Kő-lyuk

Kő-lyuk: Csodás barlangjaink egyik, melyre joggal lehetünk büszkék.  Az 1944-ben feltárt... Tovább

Magyar történelmi zászlók

Magyar történelmi zászlók: A magyar történelmi zászlók csoportja 1985 óta része a magyar... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!