hirdetes

Miért nem tudunk tartós kapcsolatban maradni

vd
Miért nem tudunk elköteleződni

Egy tartós kapcsolat, nem attól fog sokáig tartani, hogy annyira szeretjük egymást. Sőt, rengeteg kutatás bebizonyította már, hogy a hatalmas, őrült, mindent elsöprő, lilaködös szerelem nagyjából 1-2 évig tart. Eddig az ideig nem kell különösebb erőfeszítést tennünk azért, hogy egy kapcsolat működjön. A probléma gyökere talán ott kezdődik, hogy sokan a kapcsolatuk e fázisába sem lépnek bele sohasem.

Rengetegszer hallottam már és pórbáltam számtalanszor értelmezni azt a szituációt, amikor két ember úgy éli együtt életét, hogy sosem lobban fel vagy alakult ki köztük az évek során igazi vonzalom. Érzelem nélküli kapcsolatot tartanak fönt, ahol optimális esetben egyik felet sem érdekli igazán a kapcsolat és annak fenntartása. Rendkívül könnyű egy ilyen kapcsolatban ellavírozni. Nem érezzük szükségét, hogy bármiről is lemondjunk a kapcsolat érdekében, hiszen érzelmileg nem fűznek hozzá szoros szálak. Nem kell attól félnünk, hogy lelkileg sérülnénk, ha esetleg mégsem jönne össze, hiszen nem tud megviselni minket valami olyan, ami nem is érdekel igazán.

hirdetes


hirdetes
Egy idő után, ha rendszeresen ilyen és ehhez hasonló kapcsolatba lépünk érzéketlenné válunk. Mint amikor egy légi folyosó alatt lakunk és már immunisak vagyunk a felettünk elhaladó repülőgépek zajára. Nem válunk aktív résztvevőivé az éppen aktuális kapcsolatunknak, hiszen hozzá szoktunk, hogy nem kell tennünk érte, így hagyjuk elveszni az egészet az első problémánál.


De mi van akkor, amikor érzelem is van, szikra is van, minden klappol, és mégsem marad tartós a kapcsolatunk. Ha mindent megteszünk és a szívünket is kitesszük az asztalra, de mégsem működik hosszú távon, akkor legalább egy eredményt leszűrhetünk: ha mindent megteszünk, de mégsem működik, akkor ez nem nekünk való kapcsolat volt. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Gemenci erdő

Gemenci erdő: Gemenc vagy Gemenci erdő egy nagy területen elhelyezkedő, természetvédelmi... Tovább

Finnugor

Finnugor: Divatos közhiedelem szerint a magyar nyelv is ebből a nyelvcsaládból származik, bár... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek