hirdetes

Mik történtek a héten az országban?

Oláh Tamás

Nézzük, mik történtek ezen a héten itthon? A cikkben a heti legfontosabb és legérdekesebb hírek kerülnek összegzésre nehogy lemaradjunk a hét főbb történéseiről.

Magyar hirek

Csak nő és nő a szemét mennyisége a Tiszában 

A Tiszába eddig is rengeteg szemét halmozódott fel és évről évre növekszik. A sok hulladék nagyrészt szomszédjainktól származik és nem igazán tesz senki azért, hogy ne így legyen. A szemét kiemelése hónapokig tart és a magyarok kérése, ezt illetően nem talál értő fülekre. A felelős ország többnyire Ukrajna és Románia, de juttatnak bele Szlovákiából és a Tisza felső-magyar részéről is tetemes mennyiséget. 

A Tisza teljes hulladékmennyisége a tavalyi évben 1,7 hektárnyi volt, de idén már sikerült elérni az 1,4 hektárt. Ez a tavalyi összmennyiség öthatoda.

Ez rengeteg problémát okoz a kiskörei vízügyi dolgozóknak, mivel ilyenkor saját munkájuk megfelelő elvégzése helyett, arra kell koncentrálniuk, hogy kiemeljék a Tiszából ezt a töméntelen mennyiséget.

hirdetes

Lezárják a debreceni idősotthonokat a járvány miatt

Az elmúlt időszakban megsokszorozódott a fertőzöttek száma a térségben, ezért a kormány azonnali hatállyal elrendelte az intézményelhagyási és látogatási tilalmat. Erre az ott élők és az ott dolgozók védelme érdekében volt elengedhetetlenül szükség. Ezek és az ehhez hasonló intézmények rendkívül veszélyeztettek. Ha a vírus bejutna valószínűleg emberéletet követelne. Az elhelyezést igénylők számára kötelező a negatív koronavírusteszt.

hirdetes

A BKK leszállítja azokat, akik nem viselnek maszkot 

A vírushoz kapcsolódó szabályok sokat enyhültek a nyár folyamán, de fontos tisztába lennünk, hogy nem tűntek el teljesen. A BKK járatain már találkozhattunk olyanokkal, akik nem tartották elengedhetetlennek a maszk viselését. Az utóbbi időben viszont az ilyen esetek száma rendkívül elszaporodott. A BKK cselekedett is és több felületen keresztül próbálta jelezni a szolgáltatásaikat igénybe vevő emberek száméra, hogy amennyiben nem tartják be a szabályozást, leszállíthatják őket a járatokról.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Karácsonyi vásár

Karácsonyi vásár: Advent és Karácsony idején szokták tartani világszerte. Leginkább persze... Tovább

A karikásostor

A karikásostor: Tradícionális magyar eszköz, mely az alföldi pásztorok és betyárok... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek Magyar Magyarország