hirdetes

Mik történtek ezen a héten az országban?

Oláh Tamás

A nyár utolsó hete is eléggé tartalmasan telt és most a megtudhatjuk mik is történtek. Pár fontosabb eseményt hoztunk el, amelyek érdekesek vagy akár hatással lehetnek az önök életére is.

börtön

Magára gyújtotta celláját egy elitélt 

Tüzet gyújtott zárkájában egy elítélt, a háborgó férfit féltucat börtönőrnek kellett megfékezni; a 43 éves gyöngyösi férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt emeltek vádat – ismertette Bóna Gyula Nógrád megyei főügyész 


A férfi az egyik büntetésvégrehajtási intézetben február 28-án délután az ágyára helyezte az összes a szobában található textiliát, beleértve a ruháját is, majd az egészet felgyújtotta egy öngyújtóval. Ezután a matrac is hamar lángra kapott. Eközben az elítélt kitörte a zárka udvarra néző ablakát, majd egy üvegdarabbal az ajtóhoz állt, és kikiabálva megfenyegette a felügyelőket –– mondta Bóna Gyula.

Ekkor öt büntetésvégrehajtási tiszt és tiszthelyettes odament a cella ajtajához, bementek az ajtón, egyikük kiverte az elkövető kezéből az üvegdarabot, a többiek pedig lekényszerítették a földre, a felszólításuk ellenére is továbbra is ellenséges magatartást tanúsító, és a testi kényszernek ellenálló férfit. A huzattól fokozódó lángok keltette nagy füstből kihúzták a folyosóra, ahol megbilincselés közben egyiküket ököllel homlokon ütötte. Ezután már sikeresen rendre tudták utasítani a háborgó férfit, a zárkában keletkezett tüzet pedig megfelelően eloltották.

hirdetes

A Balassagyarmati Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint rongálás és testi sértés miatt emelt vádat a többszörös visszaeső elkövetővel szemben.

Bezárt egy iskola Gödöllőn, derült ki tanévkezdés előtt

hirdetes

Kedden bezárt a gödöllői CEAS Angol-Magyar Érdekeltségű Gimnázium és Szakgimnázium. A fenntartó nem igazán tud mit kezdeni a kialakult helyzettel, mint mondta, minden elvárásnak megfeletek az elmúlt tíz évben ugyanúgy, mint idén is.

Ápolóképzés mellett gimnáziumként is üzemelt a gödöllői CEAS, azonban augusztus 25-én, alig egy héttel a tanévkezdés előtt érdekes közlemény került nyilvánosságra az iskola közösségi oldalán: „VÉGE, VÉGE! Nem így készültünk erre a tanévre, de miután ma megtudtam, hogy támogatáscsökkentés lesz szeptembertől, felelőtlenség lett volna elkezdeni az évet. (…) Minden megoldást megpróbáltam, de ez akkora ütés volt, hogy ebből már nem lehet felállni.”


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Csárdás

Csárdás: A csárdás egy hagyományos magyar néptánc fajta. Az elnevezés csárda szóból ered,... Tovább

Tiszántúl

Tiszántúlnak szokás nevezni Magyarország azon részét, melyet a Tisza és az ország keleti... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek Magyar Magyarország