hirdetes

Tényleg egész évben marad a digitális oktatás, lesznek érettségik?

VN

Mindennapi beszédtéma. Mikor nyitnak ki az iskolák? Mikor áll vissza a jelenlét oktatás? Van, aki örül neki, hogy nem kell menni, van, aki nagyon nem. Egy biztos, ezt nem mi döntjük majd el. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára a Magyar Nemzetnek adott interjút, amiben több kérésre is választ adott: mikor nyithatnak az iskolák, lehet, hogy egész évben marad az online oktatás?

Meddig tart az online oktatás

Tavaly is így indult, digitális zárással ért véget

Az elejére egy fontos adat: hivatalos adatok ugyan nincsenek, de a Pedagógusok Szakszervezetének vezetője szerint 60 tanár halt meg a koronavírus-járvány alatt. Bizonyára mindenki emlékszik arra, hogy a tavalyi évben is hasonlóan indult el a digitális oktatás, és maradt is egészen nyárig. A gyerekek csak szeptemberben térhettek vissza az iskola falai közé, persze már aki. A legtöbb egyetem folytatta az online oktatást vagy részben, vagy teljes egészében, a felsőoktatási intézményekben azóta online folyik az oktatás, bár valószínűleg ez okozza a legkevesebb felfordulást, hiszen itt már a tananyagok nagyrésze alapvetően digitalizált volt, és a rendszerek is így működtek. Ráadásul tavalyhoz képest sokat fejlődött az egész, és mondhatni a diákok és a tanárok is belejöttek. A középiskolák novemberben váltottak online oktatásra, az általánosiskolákban pedig egészen mostanáig jártak a gyerekek. Ennek több oka is van, egyrészt a felügyeleti kérdés, másrészt pedig a tananyag. Az általános iskolai tárgyakat a legnehezebb digitálisan átvezetni, a készségtárgyakat egész egyszerűen lehetetlen. A szülőknek is nagy nyomás ez, hiszen a legtöbb gyerek nem tudja egyedül, otthon megtanulni a tananyagot, online órára csatlakozni. Így jogosan vetődik fel a kérdés: mikor nyitnak az iskolák? Egy másik nagyon fontos kérdés: meg lesznek tartva az érettségi vizsgák, ahogyan az tervezve van? A Magyar Nemzet többek között erről is kérdezte Maruzsa Zoltánt, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkárát. Lássuk milyen választ kaptak!

hirdetes
hirdetes

Mikor nyitnak ki az iskolák? Hogyan bonyolítsák le az érettségiket? Lapozz és mutatjuk! Ne felejtsetek el szavazni sem, hogy egyetértetek-e a döntéssel!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Játék határok nélkül

Játék határok nélkül: A 90-es évek meghatározó játéka, melyért az egész ország... Tovább

Kulcsár Győző

Kulcsár Győző: Magyarországnak 3 4-szeres olimpiai bajnoka van, Kulcsár Győző az egyik... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek
X
Kövess minket facebookon!