hirdetes

Tényleg egész évben marad a digitális oktatás, lesznek érettségik?

VN
Meddig tart az online oktatás

Mikor nyitnak az iskolák?

Eddig mindenki utált iskolába járni, most viszont, hogy nem kell, hirtelen mindenki szeretne. Én mindig ezt mesélem a családban a gyerekeknek, hogy kiskoromban azt mondta anyukám, hogyha történne valami katasztrófa, akkor nem kellene iskolába menni, és egész iskolás koromban erre vártam. Nesze, most történt, miután befejeztem az iskolákat. Viccet félretéve, mutatjuk mikor nyithatnak az iskolák az államtitkár szerint!

„Kizártnak tartom, hogy a tanév végéig így maradjon a digitális munkarend, de kell ahhoz némi optimizmus, hogy az április 7-i nyitást kőbe vésettnek vegyük. Jelenleg valószínűbb, hogy a jelenléti nevelés és oktatás visszaállítása kitolódhat egy kicsit, de ehhez is látni kell a következő két hét fejleményeit. Mi természetesen azt szeretnénk, ha minél előbb visszatérhetnének a diákok a köznevelési intézményekbe, amint erre lehetőség lesz.”
hirdetes

Meg lesznek tartva az érettségik?

A másik nagy kérdés az érettségi vizsgák sorsa. Tavaly a szóbelik maradtak el. Idén lehet ilyenre számítani?

„Január óta ostrom alatt állunk, hogy könnyítsünk a vizsgákon. A nagy kérdés az, hogy egyáltalán könnyítés-e a diákoknak az, ha nem lesz szóbeli. Technikailag persze egy vizsgaalkalom kevesebb, mint kettő, de nagyon sokan vannak, akik szóban eredményesebbek, mint írásban, és számukra a szóbeli vizsga kifejezetten jó javítási lehetőség, ez főleg igaz például az idegen nyelvre. Tavaly is csak az írásbeli időpontjáig volt népszerű, hogy nem lesznek szóbelik, de azután kimondottan sok kérést kaptunk, hogy szeretnének szóban javítani, és engedjük őket vizsgázni. A szaktárca mindenre nyitott, de az érettségi vizsgák forgatókönyvét végső soron az aktuális járványhelyzet fogja meghatározni. Jelenleg bizakodunk, tavaly is biztonságosan meg tudtuk szervezni a vizsgákat, ősszel a második hullám idején a szóbelik is rendben lementek, tehát normál menetrendre készülünk. Szeretnénk megtartani a kompetenciamérést is, illetve a fittségi mérés véghatáridejét valószínűleg kitoljuk majd a tanév végéig, de azt is szeretnénk megszervezni.”
hirdetes

Szerinted ki kellene nyitnia az iskoláknak április 7-én?


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Villányi borvidék

Villányi borvidék: Az ország egyik legkedveltebb borvidéke. A Villányi borvidék úttörő... Tovább

Mohácsi busójárás

Mohácsi busójárás, maszkos télűző szokás modellje: hungarikumnbak számít. Félhivatalosan... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek
X
Kövess minket facebookon!