Ezeket a látnivalókat nem hagyhatod ki, ha Miskolc környékén jársz!

Kihagyhatatlan látnivalók Miskolc városában

LK

Miskolc Magyarország egy igazán varázslatos területén fekszik, ahol nincs hiány természeti kincsekből és városon belüli lehetőségekből sem. Észak-Magyarország legnagyobb városába azonban meglepően kevesen látogatnak el, ami feltételezhetően annak köszönhető, hogy az ország többi részétől meglehetősen távolra esik.

Ezeket a látnivalókat nem hagyhatod ki, ha Miskolc környékén jársz!

Most azonban mégis megpróbálunk többeket elcsalogatni ide – lássuk, hogy mi mindent érdemes meglátogatni Miskolc városában, vagy annak környékén!

Miskolc Pass

Kezdjük mindjárt egy olyan dologgal, ami megkönnyíteni hivatott a Miskolcra érkező látogatók (vagy a miskolci lakosok) dolgát. A Miskolc Pass segít abban, hogy az ide érkező érdeklődők a lehető legtöbbet hozzák ki a városban töltött idejükből, és hogy rengeteg mindent felfedezhessenek mindabból, amit Miskolc kínál számukra.

A kártyának számos előnye van, és ha az ember odafigyel egy kicsit látogatása megszervezésére, akkor valójában rengeteg spórolható vele. A kártya megvásárolható online és Miskolcon több helyen is 24, 48, 72 és 120 órás változatban.

Barlangfürdő

Akármilyen okból is látogat el az ember Miskolcra, a Barlangfürdő kihagyhatatlan élményt garantál. Habár Magyarország temérdek természetes termálvíz-forrásra, és ennek köszönhetően gyógyfürdőre lehet büszke, még ezek közül is kiemelkedik a Miskolctapolca Barlangfürdő. A kivilágított barlangban az ember felejthetetlen élményeket szerezhet a meleg vízben úszkálva.

Szezontól függően szabadtéri fürdőzésre is van lehetőség, és a gyerekek számára is működik játszótér a fürdő területén. A már korábban említett Miskolc Pass kártyával a belépés (egyetlen alkalomra, korlátlan ideig) ingyenes – az általános árak itt tekinthetők meg!

Ezeket a látnivalókat nem hagyhatod ki, ha Miskolc környékén jársz!

Lillafüredi Állami Erdei Vasút

Aki vidéki jellegű kikapcsolódásra vágyik és szeretne kicsit távolabb kerülni Miskolc nyüzsgésétől, az ugorjon fel a helyi erdei kisvasútra, amely egy tündérmesébe illő kalandra invitálja az utazókat a Bükkben.

A vasút a nyári szezonban naponta, szezonon kívül pedig hétvégente közlekedik. A Miskol Pass kártya egy ingyenes retúr útra jogosítja fel a látogatókat. Ha valakinek bármilyen okból nem tetszene az út, az busszal is visszatérhet a városba.

Lillafüred

Nem messze Miskolctól fekszik Lillafüred mesébe illő települése, amely hivatalosan Miskolc részeként működik ugyan, azonban a két hely egyáltalán nem hasonlítható egymáshoz hangulatukat és elhelyezkedésüket tekintve.

Nehéz felsorolni a megannyi csodát, amit ez a kis település rejt magában – találunk itt többek között egy 20 méteres vízesést és egy méretes tavat is, amelynek partján a Lillafüredi Palotaszálló (Hunguest Hotel Palota) varázslatos épülete áll.

Ezeket a látnivalókat nem hagyhatod ki, ha Miskolc környékén jársz!

Diósgyőri vár

A történelem iránt érdeklődők bizonyára örömmel olvassák, hogy Miskolcon bizony egy vár is található. A Diósgyőri vár a XII. században épült és nemrégiben újították fel. A városi turistakártya szerencsére itt is érvényes, azonban egy (a kártyával ingyenesen kiváltható) jegyre szükség lesz a látogatáshoz. Az idegenvezetős körutakon kívül a nyári szezonban több rendezvénynek is helyszínt ad a vár.

Múzeumok

A múzeumokat kedvelő utazók sem unatkoznak majd Miskolcon, a városban ugyanis legalább 6 ilyen létesítmény látogatható ingyenesen a Miskolc Pass kártyával.

Aggteleki Nemzeti Park

Habár az Aggteleki Nemzeti Park nem éppen a város közvetlen szomszédságában található, de aki már Miskolcig elmegy, annak igazán érdemes ellátogatnia erre a különleges helyre. Ez a terület több száz barlang otthona, amelyek közül több fel is fedezhető, ráadásul a Miskolc Pass kártya még itt is érvényes (habár nem ingyenes belépésre jogosítja fel az embert, hanem engedményes árakon lehet vele belépőt vásárolni).

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában

Szótár

Széchenyi-díj

Széchenyi-díj: Széchenyi-díj magyar állami kitüntetés, a korábbi Állami Díj helyett... Tovább

Mátyás templom

Mátyás templom: A budavári Nagyboldogasszony-templom, ismertebb nevén Mátyás-templom, Budapest... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Utazás