hirdetes

Kihagyhatatlan látnivalók Miskolc városában

LK

Miskolc Magyarország egy igazán varázslatos területén fekszik, ahol nincs hiány természeti kincsekből és városon belüli lehetőségekből sem. Észak-Magyarország legnagyobb városába azonban meglepően kevesen látogatnak el, ami feltételezhetően annak köszönhető, hogy az ország többi részétől meglehetősen távolra esik.

Ezeket a látnivalókat nem hagyhatod ki, ha Miskolc környékén jársz!

Most azonban mégis megpróbálunk többeket elcsalogatni ide – lássuk, hogy mi mindent érdemes meglátogatni Miskolc városában, vagy annak környékén!

Miskolc Pass

Kezdjük mindjárt egy olyan dologgal, ami megkönnyíteni hivatott a Miskolcra érkező látogatók (vagy a miskolci lakosok) dolgát. A Miskolc Pass segít abban, hogy az ide érkező érdeklődők a lehető legtöbbet hozzák ki a városban töltött idejükből, és hogy rengeteg mindent felfedezhessenek mindabból, amit Miskolc kínál számukra.

A kártyának számos előnye van, és ha az ember odafigyel egy kicsit látogatása megszervezésére, akkor valójában rengeteg spórolható vele. A kártya megvásárolható online és Miskolcon több helyen is 24, 48, 72 és 120 órás változatban.

Barlangfürdő

Akármilyen okból is látogat el az ember Miskolcra, a Barlangfürdő kihagyhatatlan élményt garantál. Habár Magyarország temérdek természetes termálvíz-forrásra, és ennek köszönhetően gyógyfürdőre lehet büszke, még ezek közül is kiemelkedik a Miskolctapolca Barlangfürdő. A kivilágított barlangban az ember felejthetetlen élményeket szerezhet a meleg vízben úszkálva.

Szezontól függően szabadtéri fürdőzésre is van lehetőség, és a gyerekek számára is működik játszótér a fürdő területén. A már korábban említett Miskolc Pass kártyával a belépés (egyetlen alkalomra, korlátlan ideig) ingyenes – az általános árak itt tekinthetők meg!

hirdetes
Ezeket a látnivalókat nem hagyhatod ki, ha Miskolc környékén jársz!

Lillafüredi Állami Erdei Vasút

Aki vidéki jellegű kikapcsolódásra vágyik és szeretne kicsit távolabb kerülni Miskolc nyüzsgésétől, az ugorjon fel a helyi erdei kisvasútra, amely egy tündérmesébe illő kalandra invitálja az utazókat a Bükkben.

A vasút a nyári szezonban naponta, szezonon kívül pedig hétvégente közlekedik. A Miskol Pass kártya egy ingyenes retúr útra jogosítja fel a látogatókat. Ha valakinek bármilyen okból nem tetszene az út, az busszal is visszatérhet a városba.

hirdetes

Lillafüred

Nem messze Miskolctól fekszik Lillafüred mesébe illő települése, amely hivatalosan Miskolc részeként működik ugyan, azonban a két hely egyáltalán nem hasonlítható egymáshoz hangulatukat és elhelyezkedésüket tekintve.

Nehéz felsorolni a megannyi csodát, amit ez a kis település rejt magában – találunk itt többek között egy 20 méteres vízesést és egy méretes tavat is, amelynek partján a Lillafüredi Palotaszálló (Hunguest Hotel Palota) varázslatos épülete áll.

Ezeket a látnivalókat nem hagyhatod ki, ha Miskolc környékén jársz!

Diósgyőri vár

A történelem iránt érdeklődők bizonyára örömmel olvassák, hogy Miskolcon bizony egy vár is található. A Diósgyőri vár a XII. században épült és nemrégiben újították fel. A városi turistakártya szerencsére itt is érvényes, azonban egy (a kártyával ingyenesen kiváltható) jegyre szükség lesz a látogatáshoz. Az idegenvezetős körutakon kívül a nyári szezonban több rendezvénynek is helyszínt ad a vár.

Múzeumok

A múzeumokat kedvelő utazók sem unatkoznak majd Miskolcon, a városban ugyanis legalább 6 ilyen létesítmény látogatható ingyenesen a Miskolc Pass kártyával.

Aggteleki Nemzeti Park

Habár az Aggteleki Nemzeti Park nem éppen a város közvetlen szomszédságában található, de aki már Miskolcig elmegy, annak igazán érdemes ellátogatnia erre a különleges helyre. Ez a terület több száz barlang otthona, amelyek közül több fel is fedezhető, ráadásul a Miskolc Pass kártya még itt is érvényes (habár nem ingyenes belépésre jogosítja fel az embert, hanem engedményes árakon lehet vele belépőt vásárolni).

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Dekoráció

Dekorációs ötletek, melyekkel szebbé teheted otthonod, lakásod és környezeted. Karácsonyi,... Tovább

Rendezvényhelyszín Balaton

Rendezvényhelyszín a Balatonon? Nem egyszerű a kérdés, hiszen a megfelelő helyszín... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Utazás
X
Kövess minket facebookon!