hirdetes

Mit főzzek a héten – egyszerű receptek, két isteni desszerttel

TK

Neked is sokat kell gondolkoznod, hogy mit főzz a hét napjain? Mostani cikkünkben szuper, egyszerű recepteket mutatunk, amik magukba foglalnak majd két isteni desszertet is, amik segíthetnek átvészelni a forró, nyári napokat. Ismerd meg őket Te is és tarkítsd velük heti menüdet!

Pohárkrém

Isteni, hűsítő gyümölcsleves


Hozzávalók


-    100 gramm piros ribizli
-    50 dkg málna
-    50 dkg meggy
-    50 dkg áfonya
-    4 db szegfűszeg
-    2 db fahéjrúd
-    1 lime-ból nyert limelé
-    3 evőkanál méz
-    2 evőkanál tejföl
-    1 evőkanál finomliszt
-    750 ml víz
-    8 db menta (levél)


A nyári ételek közül nem maradhat ki egy hűsítő, isteni gyümölcsleves, melynek elkészítése kapcsán nem ütközhetünk különösebb akadályba – esetlegesen csak türelemre lesz majd szükségünk, még főzés után megvárjuk, hogy megfelelően lehűljön szuper ételünk.


A gyümölcslevesünk elkészítéséhez először egy nagyobb lábasba kell majd tennünk az összes hozzávalónkat a tejföl és a liszt kivételével, majd forraljuk fel őket.

hirdetes


Ezután habarjuk be a gyümölcslevest - a tejfölbe csomómentesen keverjük el a lisztet, majd engedjük fel egy-két kanál levessel. Dolgozzuk össze az egészet jól, majd, ha levesünk már felforrt, öntsük bele habarásunkat.


Keverjük el azt levesünkben alaposan, majd várjunk, még ételünk újra fel nem forr.


Tálaljuk hidegen, majd a tetejére szórjunk egy kevés már száraz, serpenyőben felhevített pirított mentalevelet.


Egyszerű, de nagyszerű sajtszószos-fokhagymás spagetti


Hozzávalók


-    3 dkg vaj
-    25 dkg spagetti tészta
-    4 gerezd fokhagyma
-    1 dl tej
-    10 dkg sajt (bármilyen olvadó sajt)
-    5 dl alaplé

hirdetes
-    só, bors ízlés szerint


Ez a spagetti a világ talán egyik legegyszerűbben elkészíthető tésztaétele – ráadásul isteni finom! Amennyiben nincs sok időd a hétköznapi pörgésben, remek megoldást nyújthat!


Elkészítéséhez először vágjuk nagyon vékony szeletekre a fokhagymát.


Válasszunk ki egy nagyobb serpenyőt, és olvasszuk fel benne a megfelelő mennyiségű vajat – erre dobjuk majd rá a fokhagyma szeleteket, majd pirítsuk őket illatosra.


Ezután öntsük fel hagymáinkat az alaplével, a tejjel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk tésztánk alapját – a legvégén pedig adjuk hozzá a tésztát is.

 

Amennyiben érdekel receptünk folytatása, valamint a két desszert, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Béres József

Béres József: Dr. Béres József Széchenyi-díjas kutató, a Béres Csepp megalkotója.... Tovább

Tordai Sóbánya

Tordai Sóbánya: Népszerű idegenforgalmi helyszín Erdély kapujában. Kolozsvártól 35 km-re... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia