hirdetes

Mit főzzek a héten – egyszerű receptek, két isteni desszerttel

TK
Pohárkrém

Pár perc után, ha tésztánk már elkezdett puhulni, akkor kezdjük el kevergetését – percenként legalább egyszer érdemes átkavarni ételünket, hogy nehogy összeragadjon.


Ahogy a tészta teljesen megpuhult és a szószt is nagyjából beszívta, szórjuk rá, majd keverjük hozzá alaposan a már lereszelt sajtunkat, úgy, hogy az mindenhol bevonja. 


Ahogy elkészült, érdemes azonnal tálalni, hiszen úgy a legfinomabb. Amennyiben marad belőle, arra fogyasztás előtt öntsünk egy kisebb mennyiségű tejet, s kisebb lángon melegítsük azokat össze, hogy szószunk újra krémes és friss legyen.


Szuperkönnyű rebarbarás pohárkrém


Hozzávalók


-    4 evőkanál joghurt
-    1 evőkanál vaníliás cukor
-    6 evőkanál xilit (2+4)
-    20 dkg mascarpone
-    2 dl habtejszín
-    10 dkg rebarbara
-    1 csomag habfixáló
-    4 db babapiskóta vagy 6-8 darab keksz

hirdetes


Első lépésként tisztítsuk, majd hámozzuk meg rebarbaránkat – ezután karikázzuk fel, majd pároljuk őket meg fél deci víz és két evőkanál xilit társaságában. Ahogy ez megtörtént, botmixerrel turmixoljuk simára ételünk alapját.


Keverjük ki a mascarponét négy evőkanál xilittel, a megfelelő mennyiségű joghurttal, illetve a vaníliás cukorral – dolgozzuk bele a rebarbarát is.


Verjük fel a tejszínt a habfixszel, majd keverjük össze a mascarponés krémmel. 


Zúzzuk össze a kekszeket vagy a babapiskótákat, majd ezekkel együtt helyezzük a krémet a poharakba. Ügyeljünk arra, hogy mind alulra, mind felülre jusson a krémből. Fogyasztás előtt helyezzük hűtőnkbe három órára.


Gyors citromos-túrós szelet


Hozzávalók


-    0,5 bögre búzadara
-    2 evőkanál tejföl
-    250 gramm tehéntúró
-    2 db tojás
-    2 teáskanál citromhéj

hirdetes
-    3 csomag vaníliás cukor
-    1 bögre cukor
-    1 citromból nyert citromlé


Keverjük össze jól a búzadarát a tejföllel, majd válasszuk szét a tojásokat – a fehérjéket verjük kemény habbá.


Egy tálba helyezzük a tojások sárgáit, a túrót, a cukrot, illetve adjuk hozzá az imént összedolgozott túrós-búzadarát – keverjük őket össze jól. Ezután adjuk hozzá a citrom reszelt héját és levét. Dolgozzuk össze jól sütink alapját egy mixerrel.


A felvert habbal forgassuk össze a kapott masszát, majd béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral – ebbe öntsük bele.


Megközelítőleg 35-40 percig süssük süteményünket, majd egy tűpróba után várjuk meg még elhűl, s hidegen szeleteljük. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A karikásostor

A karikásostor: Tradícionális magyar eszköz, mely az alföldi pásztorok és betyárok... Tovább

Teller Ede

Teller Ede a XX. század egyik legnagyobb fizikusa. Budapesten született 1908-ban, majd 18 évesen... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia
X
Kövess minket facebookon!