hirdetes

Irány a kollégium! Mit is érdemes vinnünk a beköltözésre-Mutatjuk!

S.N.

Minden diák szeretik a nyári időszakot, hiszen nincsen iskola, azonban a szeptember vészesen közelít és sokaknak ez azzal is jár, hogy be vagy esetleg visszaköltöznek a kollégiumba. Sokan idén kezdik kollégista éveiket és ebben a cikkben összegyűjtöttük, hogy mit is érdemes magatokkal vinnetek, mi az ami esetleg hanyagolható a beköltözésre.

 

Mit vigyünk magunkkal a kollégiumba.

Egy kolis, egy otthoni…

Távolságtól és utazási módtól függetlenül érdemes a nagy bevásárlás során a napi szi ten használt dolgokból beszerezni egyet a kolis szobába is, hiszen amikor pakolunk a bőröndünkbe, akkor már a ruhák, cipők is épp elegendő helyet foglalnak, nem kell még sok felesleges apróságot a későbbiekben oda-vissza cipelned. Meg az sem szerencsés, amikor a koliból hazaérve észreveszed, hogy esetleg otthon maradt a fogkeféd.  Ezeket a dolgokat egyébként érdemes külön eltenni a kiköltözéskor, hogy amikor vissza költözöl csak felkapod a koleszos cuccokat.


Ne hagyd otthon a kedvenc melegítődet, mamuszodat sem!

hirdetes

Egy pár alkalommal lehet, hogy kicsit furcsa lesz, de nem szabad elfelejteni, hogy innentől kezdve a kollégium lesz, több esetben, a legtöbbször használt új kis „lakásod”. Már az első héten is észre fogod venni, hogy barátaid, ismerőseid, a többi kollégista sem minden esetben, sőt inkább a legtöbb esetben nem a napi rucijában, hanem kedvenc melegítőjében csoszog le a büféig egy szendvicsért vagy kávéért.

hirdetes


Inkább legyen több mint kevesebb!

A beköltözésnél a legtöbben még abban a kiváltságban részesülnek, hogy kocsival jönnek vagy esetleg elhozzák őket és ebben az esetben pedig érdemes ilyenkor levinni a legtöbb ruhánkat, cipőnket vagy a nagyobb mindennapi használati eszközeinket. Nem szabad arra sem alapozni, hogy „majd a szobatársamnak úgyis lesz”, hiszen ez nem is biztos. De az is előfordulhat, hogy nem jöttök ki és nem adná oda, bár ilyen nagyon ritkán fordul elő. A leggyakoribb eset inkább, amikor közösen készültök egy fergeteges bulira, ahová gyorsan kellene elkészülni, azonban várni kell az egyikőtöknek, mire a másik megszárítja a haját. Szóval tényleg érdemes ilyenkor inkább egy kicsit több cuccal érkezni, maximum ezután hazavinni, ha még sincs rá szükség.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Koppány

Koppány: Koppány vezér Géza magyar fejedelem rokonának, Tar Zerindnek a fia volt. A jelenleg... Tovább

Nyíregyházi Állatkert

Nyíregyházi Állatkert: Az ország legnagyobb és legszebb állatparkjáról van szó. Az... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek