hirdetes

Irány a kollégium! Mit is érdemes vinnünk a beköltözésre-Mutatjuk!

S.N.
Mit vigyünk magunkkal a kollégiumba.

Ráér ott is megvenni!

Ha esetleg messziről jössz és mégsem kocsival, akkor a beköltözésnél érdemes korábban menni, lepakolni a bőröndöt és elmenni az adott helyen bevásárolni például a tisztítószereket vagy kisebb tisztálkodási holmikat is, hogy minél kisebb súlyt kelljen cipelnünk a vonaton. De azért ebben az időszakban azért a maszk mellett mindenképpen érdemes kézfertőtlenítőt vagy ilyen kendőt is vinnünk magunkkal, hiszen egyszerre többen is érkeznek ilyenkor a kollégiumba.


Társasjáték vagy kártya

Azért a bulik között is kell néha egy kis szünetet tartani, ennél pedig nincs is jobb, mint egy jó kis társasjáték este a barátokkal. Nagyon összehozza a társaságot és megidézhetjük gyermekkorunk legszebb pillanatait. Persze ezt egy buli előtt is lehet alkalmazni, kreálhattok új szabályokat is és akkor még viccesebb lesz az este. Arról nem is beszélve, hogy sokan nem gondolnak erre és sok új kapcsolatot teremthetsz, hiszen ha elterjed, hogy van nálad egy activity, akkor sorra kopogtatnak majd, hogy kölcsön kérjék.

hirdetes


Kávéfőző vagy vízforraló!

Ha te sem tudod elképzelni a reggelt a kávé nélkül, akkor viszont érdemes a kollégiumba is magaddal vinned egy kotyogós vagy akár egy kapszulás kávéfőzőt. Természetesen a büfében is kaphatsz és a suli is több, mint valószínű, hogy tele van automatákkal, azonban hosszú távon sokkal gazdaságosabb. A vízforralót sem érdemes otthon hagyni, hiszen hamar szembesülünk majd azzal a ténnyel, hogyha hazaérünk anyuci nem vár minket meleg étellel, ezért kénytelenek leszünk magunknak tálalni valamit. Sok kollégista, főleg a vizsgaidőszakban szereti a könnyen és gyorsan elkészíthető ételeket, mint például egy finom smack leves , amihez nem árt ha van vízforraló vagy egy mikró esetleg.

hirdetes

Porszívó

Természetesen egy seprű sokkal egyszerűbb megoldás, azonban muszáj figyelembe vennünk azt is, hogy ebben az esetben minimum ketten de általában többen vagytok egy szobában és sokkal gyorsabban összegyűlik a kosz, mint az otthoni szobádban, ahol egyedül laksz. Ezáltal sokkal könnyebb, ha a lakótársaiddal még év elején gyorsan beszereztek egy porszívót, mert ezzel sokkal könnyebben és gyorsabban fog haladni a takarítás. Arról nem is beszélve, ha múlt éjjel volt egy hatalmas buli vagy akár házibuli, azok után nagyon fogtok örülni, hogy van egy porszívótok.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Művészetek Palotája

 A Müpa Budapest legfiatalabb, a 21. század eleji igényeknek megfelelő, többfunkciós... Tovább

Április

Április: az év negyedik hónapja, egyben a legszeszélyesebb időszaka az évnek.  Népi... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek