hirdetes

Te is szeretted? Ismerd meg a moncsicsik történetét!

TK, ZH

A Monchhichi vagy moncsicsi gyermekkorunk egyik kedvenc játéka volt – ezek a tündéri babák eredetileg Japánból származtak, már több mint harminc éve is mindenki szerette őket. Ismerd meg most Te is történetüket.

Moncsicsi

A tündéri moncsicsik nem húsz, és nem is harminc éve hódították meg a világot – először 1974-ben dobták őket piacra. A világ ezeket az egyébként ma ismét fénykorukat élő aranyos majmocskababákat a világ Kóicsi Szekigucsinak köszönheti.


Szinte senki sem tud ellenállni a baba imádnivaló arcának – a játékgyárasnak pedig pont ez volt a célja! A kis, szőrös figurák kortól függetlenül is képesek voltak – sőt a mai napig is képesek – meglágyítani az emberek szívét. A moncsicsi figurák nem véletlenül tehát meghódították Japánt, majd elkezdtek terjeszkedni – először az NSZK-ban, Ausztráliában, végül pedig szerte Nyugat-Európában is. Az USA-ba 1979-ben, hazánkba pedig egy évre rá, 1980-ban jutottak el – természetesen mindenhova különböző nevekkel, kisebb-nagyobb eltéréssel az eredetihez viszonyítva. A kis figura viszont évtől és területtől függetlenül állandó maradt bájos arcával és kedves tekintetével.

hirdetes


Az édes majmocskababák története

 

Emlékszel még a moncsicsik dalára? Most felelevenítheted azt is!

 

Az első majmocskát a már említett játékgyáras, Kóicsi Szekigucsi dobta piacra 1974. január 25-én. Amellett, hogy egy imádnivaló babát teremtsen, a készítőnek az is céljai között szerepelt elmondása szerint, hogy tiszteletre és szeretetre inspirálja nem csak a fiatalokat, de a felnőtteket egyaránt.

hirdetes


A majmocskák első sikerhulláma két évre megjelenésük után el is érkezett, ennek hatására pedig meg is nyílt az első, speciális moncsicsi bolt a szigetországban, ahol különböző kiegészítők közül válogathattak a moncsicsi tulajdonosok. A bolt nagy választékot kínált az érdeklődők számára.


Az első években a játékot a Szekigucsi játékgyár forgalmazta, melyre szintén jó hatással volt a babák népszerűsége, ugyanis ma már az egyik legnagyobb játékgyárról beszélhetünk vele kapcsolatban.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Biros Péter

Biros Péter: a 20 háromszoros olimpiai bajnokunk egyike. 3-szor Olimpiát, egyszer vb-t és... Tovább

Őrség

  Őrség: az Őrség Magyarország legnyugatibb vidéke. Nagyobb részt hozzánk, kisebb... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Retró Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!