hirdetes

Monte Isola – a csodás Olasz sziget, amit csak kevesen ismernek

VN

Monte Isola – egy csodaszép titkos sziget Olaszországban, ami arról híres, hogy Európa egyik legnagyobb lakott szigete, amely nem tengerben helyezkedik el. Monte Isola Olaszországban, az Iseói-tóban található, és ez a tó legnagyobb szigete. Bájosabbnál bájosabb kis utcák, épületek, kilátópontok helyezkednek el itt. Nyaranta fürödni is lehet.

Monte Isola látnivalói 2024

Monte Isola az egyik legkülönlegesebb Olasz sziget

A sziget körülbelül 12 kilométeres kerületű, és több kisebb falut foglal magában, mint például Peschiera Maraglio és Carzano. Ezek a falvak híresek gyönyörű tájaikról, a halászatról és a tradicionális kézműves iparról, különösen a hálókészítésről. Az olasz falvak általában nyüzsögnek, de erre a környékre inkább a béke, és a nyugalom jellemző. Legalábbis amikor mi voltunk ott, akkor ez volt az igaz. A sziget autómentes, tehát a közlekedés gyalogosan vagy kerékpárral történik, ami különleges, nyugodt hangulatot kölcsönöz. Nincsen az a tipikus olaszos utcabéli káosz, nem dudál mindenki, nem előznek minden irányból robogóval a dél-olaszok, akik bármelyik pillanatban képesek megállni, de hangosan ordítani is. 

Miért olyan különleges Monte Isola szigete?

Monte Isola népszerű turisztikai célpont, különösen a természet szerelmesei és a fotósok körében, mivel lenyűgöző panorámát kínál a tóra és a környező hegyekre. Emellett a helyi vendéglátás, a friss halételek, valamint a szőlőültetvények és olajfaligetek is vonzzák a látogatókat. Tényleg egy olyan hely, ahova legalább egy hétre mindenkinek el kell látogatnia, és élveznie a természet adta szépséget, békét. Monte Isola számos érdekes látnivalót és élményt kínál az erre járóknak, már mutatom is az én kedvenceimet.

hirdetes

Monte Isola látnivalói: Santuario della Madonna della Ceriola

A sziget legmagasabb pontján áll ez a templom, amely csodálatos kilátást nyújt az Iseói-tóra és a környező hegyekre. Egy viszonylag könnyű túrával vagy helyi buszjárattal lehet feljutni. Kihagyhatatlan!

Monte Isola látnivalói: Peschiera Maraglio

Ez a festői halászfalu az egyik legnépszerűbb település a szigeten. Sétálj végig a szűk, macskaköves utcákon, és élvezd a helyi éttermek friss halételeit, vagy fedezd fel a halászat és a hálókészítés hagyományait. Én be sem tudtam telni a szebbnél szebb bájos házikókkal, és a vízen ringó csónakok varázsával.

Monte Isola látnivalói: Carzano

hirdetes

Egy másik bájos falu, amely az olajfa- és szőlőültetvényeiről ismert. A helyi borok és olívaolajok kóstolása is ajánlott, akár egy pincészetnél, akár egy helyi étteremben. Igazán könnyed olaszos életérzés ebben a városkában bóklászni.

Monte Isola látnivalói: Szőlő- és olívaültetvények

Monte Isola híres a minőségi boráról és olívaolajáról. Több ültetvény is nyitva áll a látogatók előtt, ahol megismerheted a termesztés folyamatát és részt vehetsz kóstolókon is.

Monte Isola látnivalói: Halászati Múzeum

Az isola di Peschierában található kis múzeum betekintést nyújt a sziget hagyományos halászkultúrájába és a régi hálókészítési technikákba. Számomra nagyon érdekes volt a kiállítás

Monte Isola látnivalói: Túrázás, kerékpározás és csónakázás

A szigeten nagyszerű túra- és kerékpárútvonalak találhatók, amelyek körbejárják a partot vagy a sziget belső területeit. Ezeken haladva élvezheted a lenyűgöző kilátást és a természet szépségeit. A hajózás egy másik remek módja annak, hogy megcsodáld a sziget panorámáját. Bérelhetsz csónakot, vagy részt vehetsz egy szervezett hajókiránduláson.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Király fürdő

Király fürdő: Budapest egyik kedvelt fürdőjéről van szó esetében.A Király gyógyfürdő... Tovább

Halotti beszéd és könyörgés

Halotti beszéd és könyörgés: Az egyik legismertebb fennmaradt mű a múltból. A Halotti... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Külföld Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!