hirdetes

Nápoly rettentő legendái- érdekesebb ez a város, mint hinnéd

VN

Minden nagyobb európai városnak megvannak a maga mítoszai és legendái, amelyek sokat elárulnak (még ha kicsit színesen is) az adott hely múltjáról, vagy épp az ott élő emberekről. Nápoly remek példa erre, hiszen minden sarkon egy újabb titokzatos, hátborzongató történettel találkozhatunk, ha egy kicsit jobban utánajárunk a település múltjának. Ismerkedj meg te is Nápoly legérdekesebb rettentő legendáival, amik garantáltan érdekesebbé teszik majd következő látogatásodat! Előre szólunk, hogy ezek nem mesekönyvbe illő történetek, hanem inkább szomorú tragédiák, amik cseppet sem romantikus fényben tüntetik fel Nápoly városát!

Nápoly legendái

Piazza San Domenico Maggiore

A történelmi városközpont szívében található a San Domenico Maggiore tér, amely a legenda szerint a mai napig egy kísértet otthona. Maria D’Avalosszal férje, Carlo Gesualdo (Venosa hercege) végzett, miután rajtakapta feleségét annak szeretőjével. Állítólag a mai napig hallani Maria szellemének elkeseredett hangját, ráadásul a gyilkosság hét generációra elátkozta azokat, akik a térre költöztek.

Santa Chiara

A Santa Chiara templomot I. Johanna nápolyi királynő szelleme kísérti, akit II. Károly magyar király gyilkolt meg, és még tisztességes temetést sem kapott. A legenda szerint Johanna még mindig a templom kolostorát járja, és aki egyszer találkozik a tekintetével, az rövid időn belül követi őt a halálba.

Ponte Maddalena Cerasuolo

hirdetes

A Nápoly egyik legöregebb részében található híd a város keleti és nyugati felét köti össze egymással. Nem ez teszi azonban különlegessé, hiszen számos másik híd is hasonló szerepet tölt be ezen a környéken. A legenda szerint a Ponte Maddalena Cerasuolón állva még mindig hallhatjuk sírni azokat a nőket, akik elviselhetetlen szerelmi fájdalmaik miatt innen leugorva vetettek végez az életüknek.

hirdetes

Basilica dell'Incoronata Madre del Buon Consiglio

A „Koronázott Asszony Bazilikája” is egy tragikus legenda miatt került fel listánkra. A történet szerint egy fiatal lány esküvőjének napján halt bele a tuberkulózisba, és szelleme a mai napig fel-feltűnik az épületben. A menyasszonyi ruhát viselő lány azonban csak hajadon nőknek jelenik meg.

Castel Dell’Ovo

Hogy ne csak szellemtörténeteket soroljunk fel, íme egy érdekes legenda Nápoly történelméről. Számos helyi krónikás is megírta, hogy a római költő, Publius Vergilius Maro (közismertebb nevén Virgil, i.e. 70 – i.e. 19) egy üvegvázába helyezett tojást vitt a város egyik kastélyába, majd fellógatta azt az épület egyik titkos kamrájában (amit kifejezetten erre a célra építettek).

Virgil szerint amíg a tojás épségben marad, addig a város is biztonságban lesz – ha azonban eltörik, Nápoly vele együtt esik majd el. Biztosan nem véletlen, hogy az épület neve, Castel Dell’Ovo, vagyis „Tojáskastély” lett, ami a várost hivatott megóvni a külső veszélyektől.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Székelyudvarhely

Székelyudvarhely megyei jogú város Romániában Hargita megyében. Szokás a legmagyarabb... Tovább

Eladó lakás Herceghalom

Eladó lakás Herceghalmon? Pest megye egyik legnyugatibb települése, csupán 26 km-re fekszik... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Külföld Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!