hirdetes

Koronavírus: negatív rekord dőlt meg Magyarországon

VN

Már számon tartani is nehéz, hogy a védekezésnek pontosan hányadik napjánál tartunk, és már számomra a különböző korlátozásokat is nehéz nyomon követni, ennek ellenére igyekszem mindent előírás szerűén végezni, és csak a legszükségesebb esetben elhagyni az otthonomat. Még inkább erre törekszem, mióta kiderült, hogy vasárnap Magyarország megdöntött egy igen szomorú negatív rekordot a koronavírus járvány kapcsán. Ekkor ugyanis 2998 regisztrált fertőzöttből 340-en vesztették az életüket. Ez a két szám pedig egy negatív rekordot eredményez: ilyen magas kumulált halálozási számot ilyen alacsony esetszám mellett egy országban sem regisztráltak.

Magas a koronavírus halálozási aránya Magyarországon

A koronavírus Magyarországon

A mai napon (2020.05.07) hazánkban 3150 regisztrált koronavírussal fertőzött egyén van összesen, ebből 1554-en Budapesten, 414-en Pest megyében, 312-en Fehér megyében, 157-en Komárom-Esztergom megyében, 147-en Zala megyében, 102-en Csongrád megyében, a többi megyében mindenhol 100 alatt van regisztrált fertőzöttek száma. A koronavírusban Magyarországon elhunytak száma 383 fő, a gyógyultak száma 801 fő. Világviszonylatban 3 755 341 fertőzött van, és 263 831-an vesztették életüket a koronavírus miatt. 

Negatív rekord dőlt Magyarországon

Vasárnap negatív rekord dőlt Magyarországon: összesen 340-en hunytak el a koronavírus miatt, az 1 millió lakosra jutó halálozás 35 fő, miközben közel 3000 a diagnosztizált fertőzöttek száma. A korlátozások gyors meghozatala miatt bár Magyarország elkerülte, hogy gócponttá váljon több európai országhoz hasonlóan, a halálozási arány mégis kiugróan magas, vajon mi lehet ennek az oka? 11% feletti nyers halálozási arányról beszélünk, ilyen magas rátát leginkább a túlterhelt egészségügyi rendszerű országokban láthatunk, erről azonban Magyarországon egyáltalán nincs szó. 

hirdetes
hirdetes

Ennek köszönhető a negatív koronavírus rekord

Egyáltalán nem arról van szó, hogy minden tizedik koronavírusos beteg meghal hazánkban, hanem arról, hogy sok esetben nem diagnosztizálta a magyar betegeket a járványügyi és az egészségügyi rendszer, tehát sokan úgy estek át a betegségen, hogy ennek nincsen hivatalos nyoma, azaz nem képzik a statisztikák alapját. Ennek fő oka, hogy kevés koronavírus tesztet végeztek a védekezés első szakaszában. A halálozások száma alapján arra lehet következtetni, hogy jóval kiterjedtebb a járvány hazánkban, mint ahogyan gondoljuk. A gyenge felderítés következtében a súlyosabb esetek egy része nem a betegségének korai szakaszában került diagnosztizálásra, amely javíthatta volna az izolálási és a gyógyulási esélyeket. 

Viszont már nem kell sokat várnunk, hogy megtudjuk valójában mennyire kiterjedt a járvány, és hányan fertőződtek meg koronavírussal, ugyanis a négy nagy orvosképző egyetem összefogásában egy erre irányuló kutatás során reprezentatív mintavégzést végeznek Magyarországon, melynek során lehet, hogy téged is letesztelnek. Kattints IDE, hogy megtudd, a te településeden végeznek-e koronavírus teszteket a kutatás miatt!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Ausztria

Ausztria nyugati szomszédunk, a sógoraink. Közös rokonságunk Ferenc okán merülhet fel.... Tovább

Komondor

Komondor: a 9 tradícionális magyar kutyafajta egyike. A komondor az egyik legismertebb magyar... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Magyarország