Érdekes helyek Magyarországon

hirdetes

Nem hétköznapi helyek Magyarországon

P.B.
Érdekességek hazánkban

Elhagyatott gyermektábor az erdő mélyén

Ezt az üdülőt a 30-as években készítették leginkább postások gyermekei számára, amely a későbbiekben SZOT postásüdülő néven vált ismertté. Annyira jól ment a táboroztatás, hogy bővíteniük is kellett a szálláshelyeket. A helyiek szerint a 2000-es évek elején zárhatták be a helyet, amely utána a hajléktalanok kedvelt otthonává vált. Egy zombis hollywoodi film egyik jelenetét is itt forgatták, mivel eléggé hátborzongató hangulata volt a helynek, a vandálok és a természet eljárt felette, így a filmeseknek nem kellett átalakítaniuk, vagy külön díszletet készíteniük. Az utóbbi években teljesen felújították és átépítették, mostanra egy szállodát üzemeltetnek a helyén. 

Görög szellemfalu

hirdetes

Ezt a kis ”falut” még 1994-ben kezdték el építeni Balatonfüreden, azzal a céllal, hogy egy kis színt és kultúrát vigyenek az idelátogatók életébe. Sajnálatos módon sok probléma adódott az építkezés során, így csak 2005-ben tudta megnyitni kapuit, de akkor sem érte el a megálmodott látogatói számot. Három évvel a nyitás után egy másik cég vette át az üzemeltetést, akik sok jó tervvel futottak neki a falu felpezsdítésének. Bárokat, diszkókat alakítottak ki, amelyek vonzották a látogatókat. Ez működött is néhány évig, azonban utána teljesen elfogytak az érdeklődők, így mára egy ütött-kopott házakkal teli elhagyatott területté vált. 

Görgey Artúr Általános Iskola

Csepelen egy lakótelep közepén még 1983-ban nyitották meg a Görgey Artúr Általános Iskolát, amely az egyik legmodernebb és legjobban felszerelt iskola volt a környéken. Ezt a szülők jó pontnak látták, így a legtöbben ide iratták be gyermeküket. Volt olyan időszak is amikor több mint 1000 tanulót számlált az iskola. A 90-es években viszont egy legalább akkora visszaesés következett be, mint amekkora lendülettel fejlődött és erre a mai napig nincs magyarázat. Végül 2003-ban zárták be az intézményt és azóta folyamatosan fosztogatják és rongálják, a legtöbb fém már eltűnt belőle. A csepeli önkormányzat ígéretei szerint rehabilitálják az épületet, a tereprendezési munkálatokat már tavaly elkezdték.

hirdetes

A képek csak illusztrációk, forrásuk: pixabay.com 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Villányi borvidék

Villányi borvidék Magyarország 22 borvidékének egyike.  A Villányi borvidék úttörő... Tovább

A nagy tiszai ciánmérgezés

A nagy tiszai ciánmérgezés: Óriási tragédia ez az újkori magyar történelemben. A tiszai... Tovább

Tovább a lexikonra