hirdetes

Sportok, amelyeket érdemes már kiskorban elkezdeni

S.N., ZH

Szinte majdnem minden sportág nagyon jó hatással van az emberre, főleg ha már kiskorunktól űzzük. Azért is jó, ha minél előbb elkezdjük, mert annál nagyobb az esélye, hogy egy napon profikká válunk. Fegyelemre, elhivatottságra, kitartásra és még sok mindenre tanít meg minket. Nem beszélve arról, hogy egy nagyszerű közösség részeivé válunk. A rendszeres sport által pedig sokkal kisebb eséllyel kell a későbbiekben szembe néznünk az esetleges túlsúllyal vagy narancsbőrrel vagy akár csak a fáradékonysággal.

Népszerű sportok

Úszás

Az egyik legjobb sportág, amiben egyébként a magyarok nagyon sikeresek is. Számos nagy nevet felsorolhatnánk mint például Hosszú Katinka vagy Gyurta Dániel de még nagyon sokan mások. Hatalmas fegyelmezettséget kitartást igényel, azonban nagyon megéri és a későbbiekben is nagy sikereket érhetünk el vele. Nem mellesleg az úszás nagyon fontos már kiskorban is, hiszen ez a tudás nagyon jól jön a későbbiekben is amikor nyaralni megyünk vagy bármilyen más helyzetből adódóan, akár egy hajóbalesetben rá lennénk kényszerítve. Javítja a szív- és keringésrendszerét, javítja, segíti a szabályos légzést, erősíti az immunrendszerünket, nagyon jó alakot is ad és emellett még nagyon sok jótékony hatása van.

hirdetes


Vizilabda

Most már nem csak a férfiak, de a nők körében is hódít ez a sport. Nagyon jó csapatjáték, ami azért is jó mert a későbbiekben a tanulás vagy munka során sokszor találjuk magunkat olyan helyzetekben, ahol csapatban kell dolgoznunk. Életre szóló barátságokat köthetünk, egy nagyon élvezetes, izgalmas játék közben. Kemény munkát, szinte minden napos edzést igényel, főleg ha profi szinten akarjuk művelni, de mindenképp megéri az erőfeszítést, amellett, hogy ebben a sportban nem csak az úszás előnyeit élvezhetjük, hanem meg is erősödhetünk, hiszen nagyon jó erőnlétet igényel.

hirdetes


Szinkronúszás

Ez kimondottan női sport, de manapság már találkozhatunk egy-két férfival is. A világ egyik legszebb sportja. Szinte hihetetlen, hogy a szinkronúszók, milyen mozdulatokra képesek a vízben, de a szárazföldön is egyaránt. Lehet csapatban, vagy akár egyénileg is folytatni. Itt is kiélvezhetjük az úszás által adott előnyöket, de emellett hajlékonyságot is eredményez és olyan úszástechnikát, ami nagyon egyedülálló.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Téli népszokások

Téli népszokások: Alapvetően meg kell különböztetünk a népszokásokat az időpontok... Tovább

Debreceni Református templom

Debreceni Református templom: A debreceni református nagytemplom Debrecen legjellegzetesebb... Tovább

Tovább a lexikonra
Sport