hirdetes

Sportok, amelyeket érdemes már kiskorban elkezdeni

S.N., ZH
Népszerű sportok

Balett

Nem csak a „vízi balettről” érdemes szót ejteni, hanem a tánc egyik legnépszerűbb és legcsodálatosabb fajtájáról, a balettről is. Tényleg az egyik legszebb sport már nagyon hosszú idők óta. Nem igényel drágább felszerelést, sokkal inkább kitartást és elhivatottságot, mint általában egy sportág. A későbbiekben akár komoly szakmaként is folytatható, de hobbi szinten is kitűnő foglalkozás fiúknak és lányoknak is egyaránt. De emellett a táncnak napjainkban már nagyon sok fajtája létezik, amik szintén nagyon jók, amelyekbe érdemes belevágni. Már sok esetben, sok helyen szeretnek ötvözni különböző irányzatokat is ezáltal új stílust kreálni, ezért érdemes akár több fajta táncot is csinálni, kipróbálni egyszerre.

Foci

Szinte minden kisfiú álma, hogy egyszer híres focista legyen. Ez az egyik legrégebbi és legközkedveltebb sport főként a férfiak körében. nagyon jó csapatjáték, ami igen sok energiát igényel. Nem is gondolnánk, hogy egy meccs alatt egy focista mennyit is fut azalatt a 90 vagy hosszabbítással még több idő alatt  a labda után vagy annak megszerzése érdekében. A későbbiekben egy nagyon jól fizető szakma, ami biztos hírnevet eredményez, azonban itt megvan a kockázata (mint szinte minden sportnál), hogy egy esetleges sérülés hamar tönkre teheti ezt a karriert. De a sportolásnál az egyik legjobb szempont, hogy a fegyelmezettség, kitartás sok esetben kihat az iskolai eredményekre, jó értelemben. Sok helyen alkalmazzák sportolók esetében azt is, hogy a sporthoz meghatároznak egy bizonyos átlagot, ami alá a sportoló nem mehet lejjebb, mert abban az esetben addig nem járhat edzésre, meccsekre amíg nem javít, ezzel is ösztönözve őket a tanulásra is.

hirdetes


hirdetes
Kézilabda

A labdajátékok is nagyon fejlesztik a kézügyességet. A magyarok ebben a sportágban is kiemelkedő sikereket érnek el, mind a férfiak, mind a nők csapataiban. Ennél is fontos szempont, hogy csapatjáték, ami által egy jó közösségbe kerülhetünk és szintén jó hatással lehet a későbbiekben a jövőnkre nézve. Szintén jól fizető állás lehet, ha profikká válunk. De emellett még ennek is számos előnye van.

Kosárlabda

Ez a fajta labdajáték is egy nagyon élvezetes labdajáték. Nagyon kedvelik általában azok, akik egy kicsit vagy sokkal magasabbak az átlagnál. De ettől függetlenül bárki sikeres lehet benne. Ez is lehet egy nagyon jó állás, de hobbinak is nagyon jó, hiszen egy jó időtöltés lehet a haverokkal, barátokkal a közös kosarazás.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szentgáli Kőlik-barlang

Szentgáli Kőlik-barlang: Magyarország egyik legnépszerűbb és legjelentősebb barlangja. A... Tovább

Dagály fürdő

Dagály fürdő: Dagály Termálfürdő, Strandfürdő és Uszoda, röviden Dagály fürdőt... Tovább

Tovább a lexikonra
Sport