hirdetes

A New York Timesban írnak a magyar összefogásról a koronavírus-járvány kapcsán

SzSz

A leghíresebb amerikai hírlap, a New York Times, amely már 170 éve létezik, írt a magyarok összefogásáról és jótékony felajánlásairól legújabb cikkjében.

A New York Times is megemlíti a magyarok összefogását

A legnagyobb amerikai napilap, a New York Times egy külön cikkben foglalkozik a magyarok összefogásával a koronavírus-járvány kapcsán. Az amerikai hírlap az egyik legismertebb világszerte, hiszen 170 éves története során 127 Pulitzer-díjat zsebelt be ezidáig. A cikkben részletesen kifejtik, milyen sok felajánlás érkezik nap, mint nap étterem-, lakás-, és szállodatulajdonosoktól egyaránt. 

“A magyarok kedvességgel reagálnak”

A New York Times cikkje egy nagyon szívbe markoló történettel indul, amelyben elmesélik Varga Milán étteremtulajdonos helyzetét. A vállalkozó egy kis pizzériát szeretett volna nyitni Budapest belvárosában, amire három éven keresztül gyűjtött, hogy megvalósítsa. Az étterem megnyitott, azonban a járványhelyzet miatt teljesen be kellett zárnia. Az étterem tulajdonosa kénytelen volt bezárni, viszont úgy döntött, hogy a konyhát nem állítja le. Eldöntötte, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt, olyan 65 év feletti idős emberek számára fog pizzát kiszállítani ingyen, akik a járványügyi szabályok miatt nem hagyhatják el otthonukat, ezzel segítve jelenlegi helyzetüket.

hirdetes

Varga Milán az alábbiakat nyilatkozta az újságnak ezzel kapcsolatban: 

"Ha nem tudok pizzát eladni, akkor legalább segíthetek a rászorulóknak azzal, ha ingyen pizzát adok nekik, miközben ők önként helyezik magukat karanténba, ezért igyekszem vigyázni rájuk, és megbizonyosodni arról, hogy valóban otthon fognak maradni.”

hirdetes

A lakástulajdonosok jószívűségéről is említést tesznek

A New York Timesban arról is említést tesznek, hogy több ingatlantulajdonos felajánlotta üresen álló lakását az egészségügyi dolgozók számára, ingyen és bérmentve, ezzel segítve őket, hogy minél gyorsabban juthassanak be dolgozni. A cikkben felsorolnak több olyan Facebook-csoporotot is, ahol ezeket a felajánlásokat olvashattuk az elmúlt időszakban. Ilyen csoport például a „Budapest Airbnb közösség az egészségügyi dolgozóknak”, amelynek már több, mint 1200 tagja van.

Elolvasnád a teljes, eredeti cikket? A következő oldalon megtalálod!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Játék határok nélkül

Játék határok nélkül: A 90-es évek meghatározó játéka, melyért az egész ország... Tovább

Szomszédok

 Népszerű sorozat volt ez a magyar televíziózás történetében. A Szomszédok az egyik... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!