hirdetes

NNK: boncolni kell, aki az oltást követő egy hónapon belül halt meg!

Hűteni, tárolni és boncolni kell a holtakat, akik a védőoltást követő egy hónapban haltak meg. 

Boncolni fogják az oltás utáni halottakat!

Felhívta a kormányhivatalok figyelmét még az előző héten a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) arra a 2019. január 10-én kiadott tájékoztatóra, amelyben előírják: 

  • minden olyan elhalálozást be kell jelenteni, amely az oltást követő 1 hónapon belül történt
  • az oltást követő 1 hónapon belüli elhalálozás esetén a halottvizsgálatot végző orvosnak kezdeményeznie szükséges a kórboncolást, valamint az Oltást Követő Nem Kívánatos Esemény (OKNE) bejelentését.

Ez viszont  egy hatalmas pluszterhet róhat az egyébként is végletekig kimerülő, de még küzdő és határokat feszegető egészségügyi intézményekre és azon dolgozóikra. Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette a múlt heti rádióinterjújában, hogy a regisztrált 65 év felettieknek már több mint a 90 százaléka megkapta az első védőoltását a koronavírus ellen.

hirdetes

Az NNK tájékoztatása alapján ez egyértelműen azt jelenti, hogy mindenkin, aki elmúlt 65 éves és a vedőoltás beadását követő egy hónapban halálozik el, kötelező elvégezni a boncolást. Vajon mennyire lehetséges, hogy ekkora feladatot is véghez vigyenek az egészségügyi dolgozók, akikk amúgy is hősként élik mindennapjukat és ekkora leterheltséggel még sosem kellett megküzdeniük? Lehetséges, hogy ezt is elbírják még végezni? 

hirdetes

A helyzet a következő: a holttest amely boncolásra vár a kórházba, azt hűteni és tárolni kell. Ha pedig minden holtestet beküldenek boncolásra, a kórházi kapacitás végleg eléri a tűrő és befogadó képességét, ennyi holttestet nem tud hűteni és tárolni egy kórház sem. Ez a feladat egy plusz nehezítő körülmény. Arról nem is beszélve, hogy a kormányhivatalok munkatársai nem férnek hozzá az elhunytak betegútját mutató elektronikus rendszerhez. Így azt sem látják, hogy az illető kapott-e az elmúlt egy hónapban bármilyen kezelést, oltást legyen ez más betegségre irányuló kezelés vagy a koronavírus elleni védőoltás. 

Az Országos Kórházi Főigazgatóság arról nyilatkozott ebben a témában, hogy egyértelmű az állítás arról, hogy tudományos szempontból jelentősége lenne annak, hogy mindenkit, aki az oltás egy hónappal után hunyt el, boncolni kellene, de ez a gyakorlatban garantáltan nem így lesz, mivel a kapacitásuk már nem bírja el. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Dobos torta

Dobos torta:Egyértelműen a leghíresebb magyar desszert. Története 1885-ben kezdődött, amikor... Tovább

Tihanyi Apátság

Tihanyi Apátság: A Balatonra látogató turisták egyik kedvenc, gyakran felkeresett helyszíne. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Magyar Magyarország
X
Kövess minket facebookon!