notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Megtalálták Noé bárkáját?

hirdetes

Valóban megtalálták Törökországban Noé bárkáját?

Sz. F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A kutatók szinte teljesen biztosak abban, hogy a törökországi Ararát-hegységben megtalálták a legendás bárkát, ez a felfedezés egy több évszázados rejtélyre adna válaszokat!

Törökországban találtak rá Noé bárkájára

Noé bárkája

A Biblia leírása szerint Noé bárkája egy nagy méretű hajó volt, melyet Noé Isten parancsára épített, hogy megmentse családját és a föld állatvilágát az özönvíztől. A történet olvasható a Bibliában, Mózes első könyvének (Genezis) 6–9. részeiben. A Biblia kronológiája szerint az Özönvíz Kr. e. 2370-ben kezdődött.

 

A bibliakritikusok véleménye szerint a Genezisben elbeszélt bárkáról szóló történet két egymástól független elbeszélésen alapszik és a mai ismert verzió végleges formája csak a Kr. e. 5. században alakult ki. Az ortodox zsidók, a keresztények és a muszlimok is visszautasítják a fenti elméletet. A bibliai leírás szerint a bárka gófer fából épült és szurokkal volt vízállóvá téve.

 

A bárka belsejében rekeszek voltak. A bárka hossza háromszáz sing (137 méter), szélessége ötven sing (22,9 méter), magassága harminc sing (13,7 méter) volt. Egy ablaksor volt rajta felülről egy singre (az ókori „sing” mértékegység, amely a felnőtt átlagember könyökétől a kinyújtott kézfej középső ujjáig mért körülbelül 45,72 cm-es távolság) és egy ajtaja volt oldalt. A bárka belseje három szintre oszlott és térfogata meghaladta a 40 ezer m³-t. A bárkatörténet gyakori témája a vallási kutatásoknak, szövegeknek.

 

A 18. századtól a geológia és a biogeográfia is csatlakozott a kutatásokhoz. A bibliakutatók és a történészek is ásatásokat végeztek a törökországi Ararát-hegyen, ott, ahol a Biblia szerint Noé bárkája az özönvíz elmúltával földet ért. A következő oldalon elmondom, mire bukkantak!

hirdetes

 

Törökországban találtak rá Noé bárkájára

Esprante azon 108 tudós egyike, akik részt vettek a 3 napos Nemzetközi Ararát-hegy és Noé Bárkája Szimpóziumon Agriban, ahol a bárka jelenlévő vizsgálói meggyőződéssel állították, hogy a fa építmény alakja, amit a hegyen fedeztek fel, a legendás hajóé.

 

Noé bárkája az a hajó, amely Teremtéstörténetben szereplő özönvíz során segített Noénak és családjának, azok kívül az összes állatfajnak túlélni. A bárka tervét maga Isten adta Noénak. Prof. Esprante úgy döntött, hogy megvizsgálja a hegy környékét, múltbáli katasztrofális események után kutatva. azt állítja, hogy pontos tudományos munkára lesz szükség a területen. Hiszi, hogy a szükséges technikai felszereltséggel és helyi szakemberek együttműködésével megtalálhatják a rejtélyre a magyarázatot.

 

Nincs olyan tudományos bizonyíték, amely arra utalna, hogy egy szörnyű árvíz elpusztította az életet a Földön, bár Dr. Oktay Belli az Isztambuli Egyetem professzora ezt nem fogadja el. Azt mondta: “Noé bárkája és az özönvíz nem egy mítosz, hanem egy igazi esemény, amelyet minden szent könyvben meg említettek.”

 

Dr. Andrew A. Snelling, egy fiatal geológus, aki az Answers in Genesis- nél (Válaszok a Teremtés történetre) dolgozik, nem hiszi, hogy ez lenne a konkrét valós helyszín. Az Answers in Genesis’ honlapján írta, hogy az érdeklődés középpontjában álló bárka utáni kutatás évszázadok óta tart és ezek során bizonyos tényezők azt sugallják, hogy a bárka végső pihenőhelye valahol a hegyekben van.

 

Forrás

 

Törökországban találtak rá Noé bárkájára

A The Express-nek elmondta: “A bibliai utalás, miszerint az Ararát- hegyen akadt fenn a bárka, azt jelenti, hogy a hegy még az özönvíz előtt alakult ki. Az özönvíz globális katasztrófa volt, amely teljesen átformálta a Föld geológiáját, és azóta a Föld felszínén változás következett be. Talán a modern Ararát-hegység geológiája rávilágít arra, hogy keresnünk kell e Noé bárkáját azon a hegyen.

 

Továbbá tisztázta: “A vulkán, amelyet most Ararát-hegynek hívnak, nem emelkedett fel egészen az óceán (özönvíz) vizek visszavonulása után. Ráadásul az Ararát-hegy lávája és hamu rétegei az özönvíz utáni jégkorszak idejéből erednek. Ez összhangban van azzal, hogy az Ararát-hegység az özönvíz után, száraz fennsíkon keletkezett.

 

“Az Ararát-hegy egy özönvíz utáni vulkán, amely továbbra is kitört, legutóbb kevesebb, mint 200 évvel ezelőtt. Így az én szemszögéből nézve, bibliai geológus, nem hiszem, hogy Noé bárkáját Ararát-hegyen lehetne megtalálni. Ehelyett valószínű, hogy egy akkoriban jelenlévő másik magas hegyen kötött ki ezen a területen.

 

Forrás

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
176 865
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
176 865
Közösség

Szótár

Kossuth híd

Kossuth híd: Ma már nem létező hídról beszélhetünk esetében, azonban a főváros életében... Tovább

Budapesti Fűvészkert

Budapesti Fűvészkert: A budapesti Füvészkert Magyarország első botanikus kertje, mely... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 206

Átlagos értékelés: 4.7

Érdekességek Külföld