hirdetes

Nosztalgiabomba: 12 dolog, amikre a mai fiatalok már nem is emlékezhetnek

emszi
Gyerekkorunk emlékei, amiket a mai fiatalok már nem is ismernek fel

Az a bizonyos illat

Még mindig különös számomra, hogy az egykor népszerű DVD-lemezek már egy régebbi generációhoz tartoznak. Emlékszünk arra az illatra, amit egy új, üres DVD-tok első néhány kinyitásakor érezhettünk? Ezt egyetlen okostelefonos alkalmazás sem helyettesítheti!

Csengőhangok az internet elterjedése előtt

Tegye fel a kezét, aki rögzített a régi telefonjával zenét a rádióból, vagy a TV-ből, hogy később azt beállíthassa csengőhangnak. Amikor még nem léteztek szinkronizálható eszközök, különösen nehéz lehetett kedvenc dalunkat valahogyan átjuttatni a készülékünkre. A hangrögzítő funkció egyébként sok szórakozást nyújtott mindenkinek, aki egy kicsit unatkozott néha.

Apropó telefonos csengőhangok

„Küldd át infrán!” – ha ismered ezt a mondatot, akkor valószínűleg már jó ideje a felnőtt éveidet gyűröd te is. A mai fiatalok sosem fogják ismerni azokat az izgalmakat, amikor mérnöki szaktudással próbáltuk belőni a legmegfelelőbb szöget, hogy az infrás fájlküldés sikeresen megtörténhessen. Akkoriban még a Bluetooth is csak kósza hír volt csupán, a telefonok pedig nem kapcsolódhattak bármikor az internetre, hogy Wi-Fin keresztül osszanak meg fájlokat egymással.

hirdetes

Egy igazi rémálom

hirdetes

Ez bizony egy telefon, akármennyire is különösnek tűnhet ez az elmúlt évtizedben születettek számára. Persze sok irodában a mai napig ezeket a készülékeket használják, de az otthonokból már javarészt kiszorították őket a vezetéknélküli változatok. Milyen jó is volt azt a gumiszerű vezetéket birizgálni egy-egy beszélgetés közben – hiszen nem mászkálhattunk kedvünkre otthonunkban, elvégre a falhoz voltunk kötözve. Amikor aztán ez a vezeték ilyen gubancos lett, igazi tragédiaként éltük meg!

Már akkor is volt mit nyomkodni

Ha valakinek nem jutott Tetris, annak sem kellett búsulnia. Ezek az apró műanyag játékok víz és levegő segítségével okoztak nekünk rengeteg kihívásokkal teli percet. Az okostelefonos alkalmazásokkal ellentétben ez valódi és kézzelfogható játék volt!

Az internet dióhéjban

Még a tárcsázós kapcsolatok idején ilyesmivel szembesültek a felhasználók, akik kapcsolódni kívántak arra a bizonyos internet-micsodára. Ilyenkor általában a telefont sem lehetett használni átmenetileg, amíg a kapcsolat létre nem jött. Ma persze már végtelenül kényelmes, hogy a telefonunk automatikusan kapcsolódik az otthoni Wi-Fi hálózatra mikor hazaérünk, a számítógép pedig egész egyszerűen folyamatos kapcsolatban áll az internettel.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Vácrátóti arborétum

Vácrátóti arborétum: Budapesttől nem messze találjuk meg az ország legnagyobb botanikus... Tovább

Bajai halászlé

Bajai halászlé: messzi földön híres nemzeti értékünk. A bajai halászlé keményfából... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar történelem Magyarország Magyarság Retró Szórakozás Történelem
X
Kövess minket facebookon!