hirdetes

A Nyugati tér felüljárójának legendája

Pi
Ez a legenda igazsága

Emberi hiba kellett hozzá

Aki emlékszik az előző rendszerre, tud egy s más érdekességet, amely a mai kor embere számára furcsán hangzik. Ilyen volt például az, hogy egyes pozíciókba –legyen az igazgatói, vagy bármely döntéshozó- képesítés nélküli embereket ültettek. Az 1969-es „A tanú” c. film nagyszerűen ábrázolja ezt a jelenséget. Az akkori városvezetés –hozzáértés híján- nem volt megelégedve a munkálatok haladásával, ezért hajtani kezdte az építtető céget. A szakembereknek nem volt más választásuk, kapkodni kezdtek, melyek –nem meglepő módon- hibákhoz vezettek.

Mivel nem volt idejük megvárni a ragasztó száradását, így a pillérre helyezett építőelemek megnyíltak és az építmény nem tervezett íves formát kapott. A kivitelező megpróbálta orvosolni a problémát, azonban a sajtó gyorsan felkapta a hírt.

hirdetes
Az ügy egészen a Munkaügyi Bíróságig jutott el. 1982-re az ítélet által kimondva bebizonyosodott, hogy a hibát a kivitelezés sürgetése okozta. 

De, hogy milyen a sajtó azt tudjuk: akkorra már nem érdekelt senkit az ítélet, a hírt nem cáfolták, a legenda pedig életre kelt. Így épült meg a legendás felüljáró, melyet a hírek szerint lehetséges, hogy hamarosan elbontanak, átadva ezzel a nem csak a szerkezetet, hanem egy legendás butaságot a múltnak.

Képek forrása: Fortepan
Fortepan / Magyar Rendőr

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Sümegi vár

Sümegi vár: Az ország legszebb vidéken található vára. Sümeg vára a Balaton-felvidék... Tovább

Egri Vár

Egri Vár: az egyik leghíresebb magyar csata helyszíne, mely ma is kiváló állapotban van és... Tovább

Tovább a lexikonra
Retró
X
Kövess minket facebookon!