hirdetes

Ferde-vízesés, Csepegő-szikla- Kirándulás az Óbányai-völgyben

VN

Szeretnél csodaszép vízeséseket látni, romantikus völgyekben sétálni, páratlan szépségű, vadromantikus terepet felfedezni, ami garantáltan le fog venni a lábadról? Az Óbánya és Kisújbánya közt húzódó Óbányai-völgy az egyik legromantikusabb vidék Magyarországon, ahol a Ferde-vízesés, és a Csepegő-szikla is egyedülálló látványt nyújt. Télen a legérdemesebb felfedezni, de egész évben csodaszép a völgy!

Óbányai-völgy látnivalói

Óbánya- A magyar Svájc

Biztos mindenkinek van egy olyan barátja, aki mindig külföldre vágyik, más országok szép helyeit nézi folyamatosan, de reméljük, egy olyan is akad, akinek tele van a tarsolya különlegesen szép magyar helyekkel, mert azért ilyenekből sincsen kevés, sőt! Mutatunk is egy méltánytalanul kevés figyelmet kapott helyet, amit akár a magyar Svájcnak is nevezhetünk, hiszen a vízesésekkel színezett vidékhasonló hangulatot ad. A Kelet-Mecsekben, Baranya megyében, Óbánya és Kisújbánya környékén barangolunk egyet, gyertek velünk az Óbányai-völgybe! Ez a rész egyébként a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzet kiemelt területe.

hirdetes

Kirándulás az Óbányai-völgyben

hirdetes

Az Óbányai-völgy önmagában is páratlan szépségű természeti csodákkal várja az erre érkezőket, de a környező települések falvai is megérnek egy megnézést, fehérre meszelt házfalaik igazi sváb hangulatot teremtenek. Parkoló van a falu határában, több túraútvonal is áthalad erre, mert tényleg csodás, látnivalóktól hemzsegő ez a környék. Az Óbányi-völgy bejárásra egy külön túraútvonal van, Óbánya a kiindulópontja, és ugyanide érkezik vissza, érinti a Ferde-vízesést, a Csepegő-sziklát, a Kisújbányát, valamint a Cigány-hegyi kilátót is. Ennek a hossza 11 km, körülbelül 3 óra alatt teljesíthető, nem túl nehéz szakasz, kisebb emelkedőkkel, de van, hogy gázlókon kell átugrálni, vagy patakmedrekben egyensúlyozni. 8-10 éves kortól ajánlott gyerekeknek (akik az előbb leírt kihívásokat biztosan élvezni fogják), de csapadékos időben nem árt vigyázni! Induljunk el egy nagy kalandra a óbányai Fő utcáról a Kéktúra útvonalán, mutatjuk miket láthatunk! 

Lapozz és mutatjuk az Óbányai-völgy legszebb látnivalóit, természet kincsek, különleges vízesés, és csodás panorámát ígérő kilátó is lesz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Mátyás Corvinái

Mátyás Corvinái: Mátyás király nem csak a szigoráról, seregéről, igazságosságáról,... Tovább

Szikvíz

Szikvíz:Hungarikum. Felfedezése a véletlennek tudható be. A szódavíz készítéséhez... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!