hirdetes

Ferde-vízesés, Csepegő-szikla- Kirándulás az Óbányai-völgyben

VN
Óbányai-völgy látnivalói

Az Óbányai-völgy látnivalói

Az Óbányai-völgy nagyon csodás vidék, nem elég, hogy a természet lágy ölén barangolhatsz, a túra során még olyan különlegességekkel is találkozhatsz, mint hajdani vízimalmok maradványai, vagy pisztrángos tó, és ezek nem is a fő látnivalói az Óbányai-völgynek. A fő látnivaló itt a Ferde-vízesés, és a Csepegő-szikla. Ezek a látnivalók csupán pár méterre vannak egymástól

Az Óbányai-völgy látnivalói: Ferde-vízesés

A Ferde-vízesés hazánk egyik legszebb vízesése, amit nem véletlenül becéznek annyit Tündérlépcsőnek, a természeti képződmény egyébként még egy kréta kori tektonikus lemezmozgás során jött létre. Tehát, 150 millió éves… Tehát a lemezmozgás kibillentetet a vízesést a helyéről, a patak vize az így kialakult 10-15 centiméter magasságú lépcsőfokokon bukdácsol lefelé, csodaszép látvány! Télen a jégcsapokkal még különlegesebb látvány!

hirdetes

Az Óbányai-völgy látnivalói: Csepegő-szikla

Nevét onnan kapta, hogy lyukacsos üregeiből mindig szivárog a karsztvíz, tehát tényleg csepeg. A Csepegő-szikla pedig egy szintén különleges természeti kincse, egy forrásmészkő lerakódás, aminek kalcium-karbonát kicsapódása okozza a létrejöttét. Enyhébb időben jellemzően időben élénkzöld moha fedi, télen pedig cseppkőszerű formák figyelhetők meg rajta.

hirdetes

Kilátó az Óbányai-völgyben

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de mi imádjuk a kilátókat, a helyeket, ahonnan felfedezhető egy új nézőpontból, a madarak szemével szinte minden. Imádunk az ilyen helyeken csak állni, és nézni a messzeségbe. A Cigány-hegyi kilátó szerintünk tökéletes zárása ennek a kis kirándulásnak, mert olyan 360°-os mesepanoráma nyílik 524 méteres magasságból. Az egész Mecsek belátható, jó időben el lehet látni a Zengőre, a Misina Tv-tornyára és akár még a Villányi-hegység vonulataira is.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kerti tippek

Kerti tippek, tanácsok a kert szerelmeseinek, különböző ötletek, hogy kertünk még szebb és... Tovább

Fehér hortobágyi racka

Fehér hortobágyi racka: Aki járt már a Hortobágyon, az az út mellett lépten-nyomon... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!