hirdetes

Bámulatos orchidea csodákat termesztenek a Szegedi Füvészkertben – Most bárki csodájára járhat!

ZH

Fedezd fel a szegedi füvészkert lenyűgöző orchideakollekcióját: ideje megtekinteni mindegyiket! Bámulatos milyen orchideákat termesztenek itt!

szegedi füvészkert

Elvarázsoló tematikus séták az orchideák birodalmában


A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Füvészkertjében egyedülálló lehetőség nyílik arra, hogy részt vegyünk tematikus sétákon, melyeken megismerhetjük a virágzó trópusi orchideák csodálatos világát. Az események időpontjai vasárnap, február 11-én és február 24-én lesznek.


Szeged büszkélkedhet egy olyan gyöngyszemmel, melyben a trópusok hangulatát örökíti meg a természet: a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében található orchideakollekcióval. Ha kíváncsi vagy a lenyűgöző orchideák titokzatos világára, most itt a tökéletes alkalom, hogy részt vegyél az egyedülálló tematikus sétákon, melyek során megismerheted a virágok mesés birodalmát. Legyen szó az orchideák csodálatos világáról, vagy a természet egyéb kincseiről, a Szegedi Füvészkert mindig tartogat valami különlegeset a látogatók számára.


A trópusi orchideák varázsa


Február elején a szegedi füvészkert orchideagyűjteményében majdnem száz tő virágzik egyszerre, melyek közül sokféle fajtát és fajtát tekinthetünk meg részletesen. Az orchideák, vagy más néven kosborfélék, a növényvilág egyik legkülönlegesebb és legváltozatosabb családját alkotják. Formáik, szaporodásbiológiájuk és életmódjuk miatt rendkívüli érdeklődésre tartanak számot, és akár 30 000 természetes módon kialakult fajt és mintegy 150 000 hibridfajt tartalmaznak.

hirdetes


 

A Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében egyedi lehetőség nyílik arra, hogy közelebbről is megismerkedj ezekkel a különleges növényekkel, melyek varázslatos világukkal mindig lenyűgözik a látogatókat.

Trópusi orchideák a Szegedi Füvészkertben


A Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében található orchideaházban mintegy félszáz nemzetség több mint 250 egyedét csodálhatjuk meg. Ezek között számos botanikai faj és hibrid is megtalálható, így az érdeklődők igazi gazdagságot találhatnak ezen a területen.

hirdetes


Februárban a Szegedi Füvészkert orchideagyűjteményének különféle fajaiból csaknem száz tő virágzik egyszerre, melyek lenyűgöző látványt nyújtanak a természet színpompás palettáján. Ezeket a ritka szépségeket most tematikus séták keretében tekinthetőek meg az érdeklődők számára, melyek során betekintést nyerhetünk az orchideák titokzatos világába, és megismerhetjük ezeknek a különleges virágoknak az életmódját és természetes élőhelyeit.


A tematikus sétára ITT lehet bejelentkezni!


Látogass el a Füvészkertbe minden szombaton! 


Azok, akik nem tudnak részt venni a tematikus sétákon, márciustól szombatonként 10-től 15 óráig látogathatják meg a füvészkert orchideagyűjteményét. Ez a lehetőség mindenki számára nyitva áll, hogy felfedezhesse és megcsodálhassa ezen különleges növények világát.


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Augusztus

Augusztus: Az utolsó nyári hónap, nevezetesen a 8. a sorban. Az idő folyamán az alábbi... Tovább

A nagy tiszai ciánmérgezés

A nagy tiszai ciánmérgezés: Óriási tragédia ez az újkori magyar történelemben. A tiszai... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Ételek Európa Gasztronómia Hírek Kirándulás Külföld Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Regény Retró Sport Szórakozás Technológia Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!