hirdetes

A világ legjobb utazási célpontjai között az Országos Kéktúra!

B. Á.

Óriási elismerés a National Geographic részéről, nagyon előkelő helyre került az ikonikus magyar Országos Kéktúra, ugyanis a huszonöt leginkább ajánlott utazási célpont között találhatjuk meg! 

A világ legjobb utazási célpontja – Az Országos Kéktúra

A világ legismertebb tudományos ismeretterjesztő magazinjává nőtte ki magát a National Geographic, ezért is számít annyira nagy elismerésnek ez. A Magyarországon átívelő Országos Kéktúra a magazin nemzetközi honlapján bekerült a 2020-ra leginkább ajánlott huszonöt utazási célpont közé.

Olyan látványosságok között találhatjuk meg, mint például a Kamcstka-félsziget, a Kalahári-sivatag, a Grand Kanyon Nemzeti Park, a Maldív-szigetek, Tasmania, Asztúria, vagy éppen Parma városa, illetve a Grossglockner-Hochalpenstrasse (az Alpok legcsodálatosabb, leghíresebb panorámaútja). 

A legvonzóbb és legfenntarthatóbb turisztikai célpontok névsorát a National Geographic Traveler’s tizenhét országbeli szerkesztőségével, valamint saját, világjáró szakértőikkel egyeztetve alakították ki. A magyar Országos Kéktúra teljes útvonalának részletes, szakaszonkénti ismertetője számtalan útba eső látnivalóval együtt elérhető a szervezet online útikönyvében, a termeszetjaro.hu weboldalon, és az ingyenes természetjáró applikációban, ráadásul nemcsak magyar, hanem angol, német, illetve szlovák nyelven is.

hirdetes

Amit még érdemes ezzel kapcsolatban elárulnunk az az, hogy akár offline módban is alkalmas terepi navigációra, a felhasználói felülete követi a mobilkészülék nyelvét, tehát helyismeret nélkül rendelkező külföldi turistákat is képes végig vezetni az Országos Kéktúrán.

Ismeretterjesztő filmben az Országos Kéktúra

1981-ben mutatták be azt az ismeretterjesztő filmsorozatot, amiben az Országos Kéktúra látható. A gyalogos országjárók 1979. július 31-én indultak el és 1979. október 15-én ért véget országjáró túrájuk, összesen 1123 kilométeren keresztül kísérhettük végig őket a filmben. A stáb tíz tagja a Zempléni-hegységből, a Nagy-Milicről indult, és a Kőszegi-hegységben található Szent Víd-hegynél ért célba, nem kis felszerelést kellett cipelniük a túra során, csak a magnetofon több mint tíz kilós volt.

hirdetes

A film egyértelműen azzal a céllal készült el, hogy kedvet csináljon a túrázáshoz – ezért mutatták be a tájak szépségeit, természeti, néprajzi, kulturális és emberi értékeit. Most pedig ismerkedjünk meg kicsit közelebbről az Országos Kéktúrával, a következő oldalon folytatom! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Nógrád megye

Nógrád megye: Nógrád megye az ország északi részében található. Határmegyének számít,... Tovább

Bács-Kiskun megye

Bács-Kiskun megye Magyarország legnagyobb területű megyéje, hiszen ide tartozik az ország... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország Utazás