hirdetes

Igazi kincsekre bukkanhatsz – ezeket érdemes Neked is gyűjteni ősszel

TK

Ősszel ideje útnak indulni, hiszen a természet számtalan kincset rejt számunkra, melyet érdemes begyűjteni. De miért is és miket? Alábbi cikkünkből kiderül!

Kirándulás

Itt az ideje ismét járni a természetet, hiszen számtalan gyűjteni-, és ennivalót rejt számunkra az őszi erdő! Arról nem is beszélve, hogy számtalan jótékony hatása van emellett is a túrázásnak, hiszen csökkenti a stresszt, hosszútávon képes megnyugtatni fáradt szervezetünket.


Nem fontos, hogy messzire utazzunk – hazánk szinte minden pontján található egy erdő, mely tökéletes lesz arra a célra, hogy begyűjtsük a természet ajándékait. De mikre gondolunk?


De mikre is érdemes odafigyelni?


Ahogy elérkezett az ősz, a som már javában érik. Ez azért fontos, mert akik nem jártasak az erdei növények kapcsán sem ütközhetnek különösebb problémába, hiszen tojásdad piros bogyói könnyend felismerhetőek. Arról nem is beszélve, hogy nem csak erdőben, de akár annak szélein, mezőn vagy éppen tisztáson is találkozhatsz majd vele. 

hirdetes


Az érett bogyókat sem lesz nehéz felismerni – csupán helyezz el egy plédet a növény alatt, ahogy megrázod a törzsét, az érett szemek le fognak róla potyogni. Egyetlen dologról beszélhetünk kapcsán, ami megrettenthet – hatalmas magja. Mégsem érdemes feladni szedését, hiszen isteni lekvár készülhet belőle, valamint vadhúsokhoz is isteni kísérő.


Használd okosan pléded

hirdetes


A pléd nem csak a som kapcsán lesz hasznos – ha nyitva tartod szemedet, könnyedén találkozhatsz borókabogyóval is. Hamvas, kékes színük már messziről észrevehető. Ezen bogyók kapcsán általában az érett darabokat leverik, mégis azt érdemes óvatosan csinálni. Szintén hasznos őszi termés, hiszen vadhúsok elmaradhatatlan fűszere, de főzelékek hozzávalójaként is rendkívül finom. Amennyiben eleget gyűjtünk belőle össze, akkor akár a téli hónapok után sonkafőzővízbe is remek lesz.


Mindemellett pedig fontos, hogy nagyobb zsák is legyen nálunk begyűjtő körutunk kapcsán. Túrázás során ugyanis számtalan diófára bukkanhatunk, mely majd tökéletes lesz zserbó készítéséhez, de akár diókrémet is készíthetsz belőle könnyedén.

 

Cikkünk még nem ért véget  – amennyiben érdekel folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szerbia

Szerbia: Szerbia, hivatalos nevén Szerbia Köztársaság délkelet-európai állam. Manapság... Tovább

Bánáti bazsarózsa

Bánáti bazsarózsa:  nemzeti értékünk. A bánáti bazsarózsa vagy bánsági bazsarózsa... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gasztronómia Kirándulás
X
Kövess minket facebookon!