hirdetes

Őszi kirándulás Budapest környékén? Mutatjuk az 5 legjobb őszi kirándulóhelyet!

VN

Ha ősz akkor kirándulás, ha kirándulás, akkor ősz, két dolog számomra teljesen összekapcsolódik. Nincs is tökéletesebb időszak kirándulni, mint az őszi hétvégék, és nincs is jobb őszi hétvégi program, mint kirándulni! A természet felölti a legszebb ruháját, az indiánnyár a legkellemesebb időjárást szolgáltatja, egy szóval minden adott egy kisebb-nagyobb kiránduláshoz. Mi pedig már adunk is néhány tippet, hogy merre érdemes Budapest elindulni egy őszi kirándulás reményében! Íme 5 szuper kirándulóhely Budapest környékén!

Top 5 őszi kirándulóhely Budapestnél 2023

#1: Őszi kirándulóhelyek Budapest környékén: A Csodálatos Dunakanyar

Sokak szerint hazánk legszebb vidéke a Dunakanyar, amivel én igazán nem szeretnék vitatkozni. És ezt a csodaszép vidéket, mikor máskor lehetne leginkább felfedezni, mint ősszel? Páratlan természeti jelenség, varázslatos tájak, és a folyót övező bájos települések, megannyi történelmi, és kulturális kinccsel. Amik nem maradhatnak ki egyetlen kirándulásból sem a Dunakanyarnál: egy hajózás a Dunán, Szentendre óvárosának bebarangolása, a Visegrádi Fellegvár meglátogatása, az Esztergomi Bazilika megcsodálása, de ezeken kívül még megannyi látnivaló van erre felé.

hirdetes

#2: Őszi kirándulóhelyek Budapest környékén: Veresegyháza

hirdetes

Veresegyházát sokan a híres Medveotthonról ismerik csupán, ami szintén tökéletes helyszín egy hétvégi kikapcsolódásra akár ősszel is, de Veresegyháza jóval több ennél. A Veresegyházi Tavak Tanösvény tökéletes választás egy őszi túrához, sétáljatok egyet ti is a természet lágy ölén, egy kevésbé ismert, de annál varázslatosabb helyen, ahol biztosan senki nem fogja megzavarni az idilleteket! Csodáljátok meg az őszi színekbe öltözött erdőket, gyűjtsetek őszi terméseket miközben felfedezitek a közel 5 kilométeres túraútvonal 11 állomását, melynek 3 kellemes tó is a része, a Malom-tó, az Ivacsi-tó, illetve a Pamut-tó. Ne lepődj meg orchideákkal, vagy kacsákkal is találkozol errefelé!
 

További szuper kirándulóhelyekért Budapest könyékén lapozz egyet, hozunk nektek még szuper helyeket bőven!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Bécs városa

Ausztria fővárosa, egykoron magyar város. Manapság a világ egyik legélhetőbb városának... Tovább

Dunakanyar

Dunakanyar: Az ország egyik legfőbb nevezetessége a Dunakanyar, mely a Duna Esztergom és... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország Utazás
X
Kövess minket facebookon!