hirdetes

Őszi kirándulás Budapest környékén? Mutatjuk az 5 legjobb őszi kirándulóhelyet!

VN
Top 5 őszi kirándulóhely Budapestnél 2021

#3: Őszi kirándulóhelyek Budapest környékén: Gödöllői Arborétum

Gödöllő is sokak számára ismert lehet leginkább a Grassalkovich-kastélyről, vagy ahogyan sokan ismerik: Sissi-kastély. Gödöllő belvárosa valóban csodálatos, érdemes itt is sétálni egyet, felfedezni a kastélyt, napozni egyet a kertben, de ha erre veszitek az irányt, akkor nem szabad kihagyni az arborétumot sem! Több mint 130 hektár Gödöllő és Isaszeg között tele csodálatos fenyőkkel, és más különleges növényekkel, van itt pihenőhely, tűzrakóhely, és sétaút is. Az arborétum fafajok és a nemesített erdészeti fajták génbankjaként is működik, kihagyhatatlan őszi kirándulóhely Budapest környékén!

hirdetes

#4: Őszi kirándulóhelyek Budapest környékén: Vácrátóti Arborétum

Fedezzétek fel őszi pompájában hazánk legfajgazdagabb tudományos élőnövény gyűjteményét Vácrátóton! 27 hektárnyi csodaszép természet, különleges növények tárháza, ami biztosan téged is el fog varázsolni ősszel is, ami biztos, hogy itt tündérrózsákból nincs hiány! De nemcsak növények vannak itt, hanem madarak, halak, puhatestűek is. Egy hatalmas séta itt és az ember garantáltan kikapcsol, és feltöltődik. A hét minden napján reggel 9 és délután 4 óra közt van nyitva.  

hirdetes

#5: Őszi kirándulóhelyek Budapest környékén: Dera-szurdok a Pilisben

A Pilis annyi, de annyi élményt tartogat számunkra ősszel is, ráadásul Budapesttől csupán egy karnyújtásnyira van. Keresve sem lehetne jobb helyet találni egy kiadós túrára, amit mi mindenképpen ajánlunk felfedezésre az a Dera-szurok. Ez a romantikus fahidakkal tűzdelt szurdokösvény a Pilis egyik leghangulatosabb patakvölgye, melyet az őszi időszakban különösen érdemes meglátogatni, hiszen a természet ilyenkor mutatja a legpompásabb oldalát nekünk. Csodás látvány, és vadregényes hangulatban, ez várja itt a turistákat! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Buda

Budapest városrésze, mely inkább gyűjtőfogalomnak tekinthető.A közhiedelem szerint ez a... Tovább

Olimpia

Olimpia: a sportok összcsúcseseménye.Az olimpiai játékok több sportágat magába foglaló... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország Utazás
X
Kövess minket facebookon!