hirdetes

Pánikba estek a pedagógusok, 2 hét múlva kezdődik az iskola 

Bettina

A szerdai kormányülésen született döntéseket ismertette Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, a tervek szerint április 19-én nyitnak az iskolák.

2 hét múlva kezdődik az iskola 

Az iskolák lesznek ismét a gócpontok, mivel a gyerekek és nekik a szüleik nem lesznek oltással védettek, mint a tanárok, így elkerülhetetlen az, hogy ne fertőzzék a gyerekek egymást körbe. A pedagógusok egyöntetűen nyilatkoztak arról, hogy ez egy nagyon elhamarkodott döntés volt, nem szeretnék, hogy kinyissanak az iskolák. Tisztában vannak a pedagógusok azzal is, hogy a szülőknek is menniük kell dolgozni, így ők lesznek azok amik ez idő alatt vigyázni tudnak a gyerekekre. 

A boltok is újra nyithatnak, erről azt közölte, hogy egy javaslat szerint 10 négyzetméterenként egy vásárló tartózkodhat majd az üzletekben. 

"A feladat az, hogy olyan nyitási tervet dolgozzunk ki, amely világos perspektívát mutathat" - mondta, hozzátéve, hogy a mostani számok még azt mutatják, hogy "alapvetően változtatni nem tudunk."

hirdetes

Elhangzott egy oltással kapcsolatos véleménynyilvánítás is, amiben azt mondták, hogy a Magyarországon engedélyezett kínai és indiai vakcináról: “a hatékonysága semmivel nem rosszabb, mint a nyugati vakcináké.”

hirdetes

Abban az esetben, ha valaki nem igényli a rendelkezésre álló vakcinát, akkor a háziorvosoknál lévő oltási sorrendben lehetőség van tovább haladni. “Nem látunk abban nagy különbséget, hogy milyen vakcinára van igény” - mondta, hozzátéve, hogy “azt mindenki tudja, hogy az egyes mutációkkal szemben a kínai a leghatékonyabb.”

Az érettségik megrendezéséről azt mondta, hogy május végéig mindenki megkapta az első oltást, ezért bár van lehetőség az érettségi időpontok módosítására, de egyelőre nem számolnak ezzel az opcoóval.

"Azt látjuk, hogy Magyarország érdekérvényesítő képessége nőtt az elmúlt években az Európai Unióban (...), ez jól mutatja, hogy Magyarország befolyása jelentős. Nem kell attól tartani, hogy az európai pártpolitikai változások befolyásolnák ezt" - válaszolta arra a kérdésre, változik-e a Fidesz érdekérvényesítő képessége az Európai Parlamentben, hogy kilépett a Néppártból.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

A kopjafák

A kopjafák: A halál utáni élet ősi magyar elképzelése abból az alapgondolatból indul ki,... Tovább

Doroszlói szentkút

Doroszlói szentkút: nemzeti értékünk, szent helynek számít, mely manapság sajnos már... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!