hirdetes

Prága legszebb kilátása – ebből a kávézóból belátható Prága egész főtere

VN

Prága egy csodálatos város. Csodaszép tornyok gazdagítják a panorámát, macskaköves utcák teszik bájossá a barangolást, sörből sosem tudnak kifogyni, de mellé jó kajákat is szoktak adni, és szintén mellette szól az az érv, hogy a cseh főváros viszonylag közel is van.

Panorámás kávézó Prága főtér

Prága, több mint tökéletes őszi úti cél

Ha a legszebb őszi külföldi úti célt keresed, akkor most rátaláltál! Prága magas tornyaival tarkított óvárosa tökéletes egy őszi bolyongáshoz. Sokak szerint nagyon hasonlít Budapestre a cseh főváros, de nekünk, magyaroknak ez nagyon nem így jön le. Az egyetlen hasonlóság a két fővárosban, hogy mindkettő csodaszép, méghozzá a maga módján. Prága óvárosában számtalan történelmi épületet nézhetünk meg, a kettő leghíresebb talán a csillagászati óra valamint a legendás Lőportorony. Prágában ezen kívül még az öreg Károly-híd igen legendás látnivaló, de a várnegyedet sem szabad semmiképpen kihagyni. Ebben a cikkünkben nem úti kalauzt szeretnénk adni, hanem csak egy kis kedvcsinálót a város felfedezéséhez. Ennek apropóján a nevezetességek helyett egy különleges helyet mutatunk, egy rooftop bárt (amit kávézóként említettünk, mert mi kávéztunk itt), ahonnan meseszép a kilátás.

hirdetes

Prága legszebb kilátása

Prága a tornyok városa! Rengeteg torony áll itt, ami csodás kilátást biztosít. A tornyok legtöbbjébe fel is lehet menni, mi a Károly hídtoronyba másztunk fel, fejenként 150 cseh koronáért, és csodáltuk meg a megfizethetetlenül szép kilátást a hídra, a folyóra, és Prága „Budai oldalára” – egy igazi élmény volt (ahogyan a megszámolni is nehéz lenne hány szűk lépcsőfok kalandos megmászása is). Azonban a főtéren nem másztuk meg egyetlen tornyot sem, hanem helyette a Terasa U Prince rooftop barba lifteztünk fel reggel, és ittunk ott egy jó kávét (Capuccino 115 cseh korona). Így nemcsak a tornyokból néztük meg a kilátást, hanem megnéztük a tornyokra való rálátást is. A legszebb kilátás Prágára erről e helyről nyílik a turisták szerint, és mi is igazat adunk nekik: mesébe illő a panoráma! 

Prága legszebb kilátása ebben a kávézóban

Bár ez egy rooftop bár, egy kávé fogyasztására is simán fel lehet menni. Mi nem is foglaltunk asztalt, mondjuk kora reggel érkeztünk, nem pedig csúcsidőben. Olvastuk sok internetes véleményben, hogy azokkal, akik csak a kilátás miatt mennek, és nem fogyasztanak sokat, nem kedvesek, de mi ezt nem tapasztaltuk. Fotóztunk is sokat, és viszonylag hosszabb időt ott töltöttünk a kávén k felett, és csak néztük a csodás prágai panorámát. Bár a kávé - ami magyar pénzbe átszámolva több, mint 1500 Ft – drágának tűnhet, a belvárosban máshol sem sokkal olcsóbb, és így megspóroltunk egy toronybelépőt is. 

hirdetes


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Fehértó

A kardoskúti Fehértó: A Nemzeti Park területén a valamikori Vásárhelyi-puszta... Tovább

Szódavíz

Milliók isszák világszerte naponta, azonban kevesen tudják róla, hogy ez is magyar találmány.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Külföld Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!