notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Paprikás krumpli recepttel

Az isteni finom paprikás krumpli! RECEPT!

SZ.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ha nyár, akkor sütögetés, és bográcsozás! Ha pedig bográcsozás, akkor egyértelműen olyan étel, ami viszonylag gyorsan elkészül, és még olcsó is! Ebben a cikkben a magyarok egyik legnagyobb kedvencét, a paprikás krumplit mutatjuk be nektek, illetve megosztunk egy szuper receptet is hozzá! 

Paprikás krumpli

Igaz, hogy nem csak Magyarországon, hanem a világ szinte minden pontján készítik és szeretik a paprikás krumplit, a legkedveltebb változatát viszont mi, magyarok szolgáltatjuk! Ez a változat pedig természetesen a szalonnás-kolbászos paprikás krumpli! A paprikás krumplit leginkább azért szereti mindenki, mert viszonylag olcsó elkészíteni, ennek ellenére nagyon laktató étel!

 

Érdekesség, hogy külföldön más hússal készítik el, baszkföldön ehetjük a legfurcsább paprikás krumplit, ott ugyanis tengeri hallal, legtöbbször tonhallal szolgálják fel. Ha szeretnétek, kísérletezzetek ti is nyugodtan, Magyarországon is hallottam már, hogy harcsával készítették el, én azért maradok a hagyományos változatnál, és a jól bevált receptnél, amit a következő oldalon meg is osztok veletek! 

hirdetes

 

Hozzávalók: 20-30 dkg húsos szalonna – kolozsvári szalonna, 2 nagy fej vöröshagyma, őrölt pirospaprika, bors, só, 2 kilogramm krumpli, kolbász (ízlés szerint, csípős, nem csípős, mennyiséget nem mondok, amennyit szeretnél), virsli – van, aki nem szereti a virslit, ezért csak kolbászt rak bele, ez sem probléma, ízlés dolga!

 

Elkészítése

Vágjuk fel a szalonnát kockákra, majd tegyük a bográcsba. Ugye, azért nem árt, ha előtte tüzet rakunk! A szalonna zsírját süssük ki, vigyázzunk, hogy ne égjen meg a szalonna. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pirítsuk meg ezt is. Amikor megpirult, tegyük hozzá a karikákra vágott kolbászt is, és pirítsuk meg kissé.

 

Ezután vegyük le a bográcsot a tűzről egy kicsit, és adjuk hozzá a pirospaprikát! Keverjük el jó alaposan, majd tegyük vissza a bográcsot, kevergessük még egy kicsit, ügyeljünk arra, hogy a paprika ne égjen meg! Ezután a kockákra vágott, alaposan megmosott krumplit tegyük a bográcsba, keverjük át az egészet, és öntsük fel annyi vízzel, ami éppen, hogy ellepi a krumplit.

hirdetes

 

Most már rakjuk meg jól a tüzet, had lobogjon, adjuk hozzá a sót és a borsot és kevergetés mellett főzzük készre! Nézzük meg néha a krumplit, a vége előtt 5-10 perccel adjuk hozzá a felkarikázott virslit is. Ezután kész is vagyunk, tálalhatjuk, finom friss kenyérrel, és a nyár slágerével, kovászos uborkával! Ebben a cikkben mutatok is nektek egy szuper kovászos uborka receptet, kattintsatok ide érte! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
208 227
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
4 529 611
Közösség
hirdetes

Szótár

A tihanyi apátság alapítólevele

A tihanyi apátság alapítólevele: Az egyik legrégebbi fennamradt írásos emlék a múltból. A... Tovább

Magyarország

Magyarország egy közép-kelet Európában található ország, mely közelebbről a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 193

Átlagos értékelés: 4.8

Érdekességek Ételek Gasztronómia Magyar