hirdetes

Páratlan látványosságok és természeti megnyilvánulások: Erdély

Oláh Tamás, ZH

Ha a határon túl keresünk igazán gyönyörű látványosságokat és természeti megnyilvánulásokat, nem kell messzire mennünk! Erdély rengeteg, olyan csodás helyet tartogat magában, melyet hosszú-hosszú idő teljesen felfedezni. A továbbiakban ezeket mutatjuk be röviden!

Erdély lárványosságai

1. Kolibica-tó

A Kelemen-havasok csúcsai között, 900 méter magasan fekszik a Kolibica mesterséges víztározó. A 13 kilométer hosszú tó számtalan kikapcsolódási lehetőséget kínál számunkra, mint a kajakozás, halászat és sziklamászás. Rengeteg túraútvonalat barangolhatunk be a tó partjáról indulva, kielégítve a hegyi kalandokra vágyókat is.

2. Korond


Aki szeret kabalákat gyűjtögetni utazásai során, mindenképp el kell látogasson a Marosvásárhelytől 60 km-re található Korondra. A község főútja teljes egészében egy nagy kirakodóvásár, ahol nem csak hagyományos virágdíszítésű égetett edényeket és fonott kosarakat, hanem mindenféle szorakoztató ajándéktárgyat is találhatunk.

3. Madarasi Hargita

A Székelyföld központjában elterülő vulkanikus eredetű Hargita-hegység egy másik kihagyhatatlan célpont a hegy szerelmesei számára. A hegység télen-nyáron rengeteg programlehetőséget kínál, ugyanis számos túraútvonal, sípálya és vendéglő áll a turisták rendelkezésére. Tegyük felejthetetlenné kirándulásunkat egy gyönyörű sétával a Madarasi Hargita 1801 méter magas csúcsa felé, a Székelyek Szent Hegyére.

hirdetes

4. Marosvásárhelyi Kultúrpalota és Közigazgatási Palota


hirdetes
Az Erdély szívében fekvő Marosvásárhely legcsodálatraméltóbb épületei egyértelműen a Közigazgatási Palota és a Kultúrpalota. A szecesszió gyöngyszemeiként emlegetett műemlékek a huszadik század elején épültek Bernády György polgármester Jakab Dezső és Komor Marcell tervrajzai szerint. Marosvásárhelyi látogatásunk feltétlenül meg kell látogatnunk a Róth Miksa üvegfestményeit bemutató Tükörtermet, illetve a 60 méterre magasodó közigazgatási palota tornyát, ahonnan páratlan panoráma tárul elénk a városra.

5. Kolozsvári Botanikus Kert


A tavaszi időszakban Kolozsvár egyik legszebb látványossága a városközpont mellett levő 14 hektáros botanikus kert. A nagy fák mellett sétálva több ezer növényfajt vehetünk szemügyre, melyek tematikus kertekben és üvegházakban vannak elrendezve. A kerten kívül érdemes elsétálni a város főterére és meglátogatni a Szent Mihály templomot, Mátyás király lovas szobrát és szülőházát, a Szépművészeti Múzeumnak helyt adó Bánffy palotát és a piarista templomot is.

További látványosságok a következő oldalon!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szent István-barlang

Szent István-barlang:  A Szent István-barlang fokozottan védett, cseppkövekben gazdag... Tovább

Neumann János

Neumann János: a számítógép atyja. Neumann nem csak a matematikában, hanem számos más... Tovább

Tovább a lexikonra
Kirándulás Külföld Magyarország Magyarság Utazás
X
Kövess minket facebookon!